dordeduca
0 evenimente in mai:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
27 august 2010 Mihai C

Cehia, beyond Praga. Chemarea provinciilor.

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii

Olomuc

Drumul prin Moravia mi s-a parut devastator de frumos. Pot sa ii spun lui Imperator ca daca pentru el locul cel mai apropiat de paradis e Bali, pentru mine unul din ele e Moravia. Sincer, de pe geamul autobuzului, natura din Moravia mi-a placut mai mult decat natura din Bali. E unul din locurile unde m-as muta pentru o vesnicie. Segmentul Telc-Brno, cel mai frumos dintre toate, cu dealuri tesute in doua culori galben si verde si mici lacuri printre ele, si totul curat si aranjat ca in poveste.
Recomand in mod absolut sa veniti in Cehia cu masina si sa incercati sa va plimbati cat mai mult prin Moravia, sunt atatea de vazut. Un tur intreg al Cehiei care sa cuprinda tot ce merita vazut: Praga + toate oraselele + toate castelele + toate drumurile e imposibil intr-o vacanta de doua saptamani, dar macar tot ce vedeti de-a lungul Boemiei si Moraviei e ca o poveste.
Daca va e prea incomod sa veniti cu masina din Romania pana in Cehia, puteti sa luati transportul in comun care e bine pus la punct, dar recomandarea mea e sa faceti aceasta calatorie.



Conform ghidului meu, Olomouc e orasul cel mai subestimat turistic din Cehia.
Un centru vechi frumos, plin de cladiri deosebite, de biserici, terase aranjate cu gust, concerte in aer liber, dar toate sunt ocupate in proportie covarsitoare de localnici.

Si primaria asta e dotata cu un ceas astronomic, la fel ca in Praga. Probabil la fel de vechi. Numai ca ceasul astronomic din Olomouc, cu acelasi show interesant de la ora fixa, reuseste sa fie foarte hazliu si sa ia involuntar peste picior ceasul astronomic din Praga. Ceasul din Olomouc a fost rebranduit de comunisti, asa ca in loc de magi si apostoli si personaje bibilice, cei care fac legea aici sunt muncitori de la strung, tarancile, intaiul chimist al tarii si probabil prim-secretarul urbei. Cand ora fixa a sosit, muncitorul din intreprindere isi face datoria la nicovala pe principiul: "ba noi muncim, n-avem timp de spectacole la care sa caste gura toti turistii". :)



Orice piata ce se respecta (cel putin in Cehia) trebuie sa aiba o statuie centrala. Numai ca statuia din Olomouc e cea mai mare din toata tara, o capodopera baroca trecuta pe lista patrimoniului UNESCO: coloana Sfintei Treimi.



E genul de monument care iti faci o impresie deosebita si de la departare, dar mai ales cand te apropii si casti gura la toate detaliile care il compun. Respecta aceeasi structura si simetrie ca templul de la Borobudur. Constructia ei a durat cam 50 de ani pe la anul 1700 si asta poate spune tot.




Ultimul obiectiv din Olomouc a fost catedrala Sf Wenceslas cu cele mai inalte turnuri din toata Cehia. Maaaaaaaaaaare si pe o strada secundara.




______
Autor: Mihai Cristea
PREV 6 NEXT
Pagina: 12345 6 78
 
Tag-uri
Nu exista tag-uri atasate.
Impresii
Contine 35 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorMai 2024 Anul urmator
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]