dordeduca
0 evenimente in aprilie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
17 ianuarie 2008 Cornelia

Dubai - (not only) money can buy

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii

In prima zi facem un tur de Dubai, nu de alta, dar oamenii trebuiau sa se familiarizeze cu mall-urile, doar de aia venisera acolo, sa isi cheltuiasca banii. Trecem repede prin fata Cotroceniului sheicului local si in drumul nostru paunii stau asemeni curcilor si gastelor din satele de tara de pe la noi. Cei mai frumosi pauni albi isi expun penele in fata noastra, sub palmierii din fata palatului. Imaginea stolului la amiaza in drumul spre cuib (banuiesc ca) e de neuitat.

Vizita inclusa in program la muzeul din Dubai a fost refuzata in unanimitate in favoarea umplerii burdihanelor. Din absoluta intamplare - deoarece nu prea le aveam cu orientarea locala in prima zi – aveam sa il vizitez cu mare admiratie in ultimile ore in Dubai.

Dubaiul este intr-adevar un paradis fiscal: nu sunt taxe, nu sunt impozite, dar nici protectie – totul se plateste (nu ai nici fond de pensii pentru care sa alegi in urma unei hartuitoare campanii si nici asigurari medicale). Absolut totul se plateste. Chiriile sunt foarte mari.

Creek-ul – canalul – este una intre atraciile principale ale Dubaiului, mai ales noaptea sub lumini. Cursul de apa a fost dragat si facut navigabil de catre emir cu ani in urma, emir ce  a avut o viziune si s-a imprumutat de multi bani pentru aceasta. Si a reusit!

In Dubai te afli frecvent pe o sosea aflata deasupra altei sosele si peste care trece o alta sosea suspendata…cel putin. Politia castiga lunar in jur de 1 mil. USD in amenzi. Pe toate drumurile sunt limitatoare de viteza, foarte late si foarte inalte incat chiar trebuie sa incetinesti serios. Bulevardul principal are sapte benzi…pe sens. Cele mai inguste bulevarde au patru benzi (pe sens).

Trotuarele si parcurile mai sunt ornamentate cu frumosi caluti si soimi colorati, asemenea vacilor din Bucuresti.

Metroul de suprafata este in constructie. El va fi metroul cu cel mai lung traseu din lume, ajungand la vreo 145 km lungime. Functionarea lui va usura accesul celor cateva zeci de mii de navetisti care nu isi permit sa traiasca in Dubai si vin zilnic din Sharjah sau Al Ain, emiratele vecine Dubaiului.

Steagurile stau semete in orice loc. Pana si palmierii sunt infasurati adesea in benzi colorate in nuantele drapelului: negru, rosu, alb si verde. Macarale uriase isi inalta bratele deasupra constructiilor de beton. Imaginea blocurilor ce nu se mai sfarsesc ofera o imensa panorama de betoane si sticla si depaseste grandoarea celor din Chicago sau New York. Daca de Bucuresti fug de cate ori am ocazia tocmai de imaginea acestor betoane, acolo am ajuns la  mama betoanelor”, o metropola betonica.

Boschetii predominanti sunt din bougainvillea, o floare puternic colorata care rezista foarte bine conditiilor climatice aride locale. Poza emirului este “pe toate gardurile” sau cum spunea cineva “astia fac reclama seicului”. La orice colt de strada se afla o moschee. Seara in fata lor e plin de perechi de pantofi.

Am fost surprinsa sa vad foarte multe motociclete, majoritatea Honda RoaD Master 200 CDD sau Hero 100 SS. Adesea castile se lasa pe sa, neasigurate. De fiecare data este gasita la locul lasat.

Rufe multicolore sunt puse la uscat priuntre aparetele de aer conditionat.

______
Autor: Cornelia Florea
PREV 2 NEXT
Pagina: 1 2 34567
CUPRINS: {name}  
 
Tag-uri
Nu exista tag-uri atasate.
Impresii
Contine 148 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorAprilie 2024 Anul urmator
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]