dordeduca
0 evenimente in martie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
17 ianuarie 2008 Cornelia

Dubai - (not only) money can buy

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii

In Dubai una dintre principalele realitati este aceea ca “White skin has the money!” Rasa alba este cea care vine sa cheltuiasca si sa dea sursa de venit celor saraci, veniti in mare parte in India sau Pakistan.
Intr-una dintre seri – avand ceva de lucru la agentia partenerea locala – sunt nevoita sa iau un taxi la cea mai ocupata ora de trafic. Dupa ora 17 totul o ia razna. Cele sapte benzi de circulatie pe sens nu le mai sunt indeajuns. Fac mai bine e o ora “trotuarul” si nu reusesc sa iau un taxi. In cele din urma imi iau inima in dinti si rog un localnic sa imi cheme unul, taxi pe care evident il mai astept cateva minute bune. Si pana la hotel am o relaxanta plimbare de mai bine de o ora si jumatate. O adevarata aventura !

Unul dintre cele mai renumite si vizitate malluri este Ibn Batuta. Numele imi spunea ceva de la orele de “Istoria descoperirilor geografice” din facultate si se pare ca mallul respectiv ii poarta numele savantului arab pe merit, el fiind alcatuit din mai multe corpuri, aducand sub acelasi acoperis produse chinezesti, iraniene, egiptene, arabesti, indiene si andalusiene.

Burj Dubai va fi cladirea cea mai inalta din lume. Momentan are doar 147 de etaje, dar va avea  - probabil – 188. Nu va fi terminata pana ce constructia turnurilor gemene din Malaezia nu va fi gata. Burj Dubai TREBUIE sa fie cea mai inalta constructie din lume.

Daca te duci chitit sa faci cumparaturi si ai si ceva bun gust, atunci nu trebuie sa ratezi expozitia permanenta de la Miraj unde gasesti cele mai frumoase si muncite obiecte de artizanat: covoare persane cusute cu pietre semipretioase pe care le poti achizitiona la vreo 10.000 euro si cu un mic discount daca te bagi la negociat, statuete din abanos sau marmura, papirusuri egiptene, bijuterii, matasuri.

In Dubai traiesc aproximativ 120 de nationalitati. Ghidul arab ma incuraja ca daca tot sunt nemaritata, aici am prilejul de a imi alege un barbat din orice tara (civilizatie) vreau eu.

Aflu de la indianul musulman cum ca divortul si blestemul sunt cele mai crunte pacate in religia lor. Cu chiu cu vai este acceptat un divort, iar barbatul care divorteaza de o femeie, nu mai are voie sa se casatoreasca a doua oara cu ea (nu i-ar fi mers lui Prigoana sa fie asa nehotarat aici). O poate lua din nou de sotie numai daca femeia se casatoreste cu altul si apoi divorteaza de el. Dupa un divort, femeia trebuie sa stea in casa 4 luni si 10 zile pentru a demonstra ca nu este insarcinata (cu altul). Nu se aplica testul de paternitate. Acelasi lucru il are de facut o femeie daca ii moare sotul. Dupa izolarea celor 4 luni si 10 zile, fratele sotului trebuie sa o ia de sotie…una din cele 4 sotii pe care  are dreptul sa le aiba, in conditiile in care le poate asigura tutoror acelasi bun trai, fara diferente. Insa, ca peste tot, exista si o smecherie pentru a “insela” religia. La musulmani sunt patru tipuri de imami (popii de la noi), fiecare cu regulile lui. Asa ca daca nu iti mai convin canoanele unuia, e foarte simplu sa treci la celalat tip.


______
Autor: Cornelia Florea
PREV 5 NEXT
Pagina: 1234 5 67
CUPRINS: {name}  
 
Tag-uri
Nu exista tag-uri atasate.
Impresii
Contine 148 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorMartie 2024 Anul urmator
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]