dordeduca
0 evenimente in aprilie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
17 ianuarie 2008 Cornelia

Dubai - (not only) money can buy

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii

La intoarcerea din desert am fost surprinsa inca o data sa vad o autostrada goala si luminata. De neimaginat asa ceva…in desert! De ce la ei se poate? Oare numai petrolul e cauza?

In prima zi a anului mi-am satisfacut curiozitatea de a vedea celebra partie de la Emirates Mall. Desi era prima zi a anului, mallul era plin. Mallul in Dubai este asemeni parcurilor de la noi (desi se pare ca si la noi mallurile au cam aceeasi insusire de ceva vreme – loc de promenada si etalare a ultimelor toalete).

In interiorului spatiului de iarna este amenajat si un telescaun, partia de schi propriu-zisa, partie de saniute si de bob. Nu am vazut pe nimeni sa se dea cu punga sau capacul de wc. :D Temperatura dupa geamurile groase si izolante era constanta de -3 grade Celsius. La intrare ti se da si echipamentul potrivit conditiilor. Iata cum in prima zi a anului merg si la plaja si la partie. Cine ar fi crezut ca e posibil?

Una dintre propunerile pe care a trebuit sa le refuz cat mai politicos a fost aceea a unui batranel pakistanez care m-ar fi vrut de nevasta si sa ma tina in casa de bibelou. “You just stay at home and do not do anything!”. Hai ca m-ai gasit! Eu sa stau?

Pe plaja nu ai voie sa te schimbi decat in cabinele special amenajate, dar daca iti e lene sa faci asta mai poti sa ii fentezi pe paznici.

Plaja este foarte lata – cam 100 – 150 m – cu nisip foarte fin si cu o mare incredibil de curata, fara nici o alga. Asta nu este tocmai un motiv de bucurie ecologica, deoarece ecosistemul a fost dat peste cap o data cu construirea celebrelor insule in forma de palmier. Daca in timp ce te acomodezi cu apa vezi pestisori, sa stii ca nu esti beat. Isi duc si ei traiul la mal, incantandu-te pe tine. Sunt surprinsa sa ii vad pe multi cum intra in mare imbracati.

Singura fiind, nu am avut nici o teama sa imi las bagajul neobservat si sa incerc temperatura si salinitatea apei. In Dubai infractionalitatea nu exista. Lunea este zi de plaja numai pentru doamne si baietei pana la 4 ani (probabil dupa varsta asta isi cam dau seama cum stau lucrurile).

Arabii sunt imbracati in alb, iar sotiile (de la 1 la 4) sunt imbracate in negru…si toate trebuie sa se inteleaga intre ele.

In ultima seara avem o mica croaziera cu cina pe un vaporas traditional de lemn, o corabioara locala (utilizata in trecut de pescari sau de cautatorii de perle). Atmosfera este incalzita de o asiatica si de un tip chipes care canta pentru turisti. Masa este ca peste tot tip bufet si toata lumea se inghesuie la coada, desi mancare este din belsug. Niciodata nu se intampla sa nu mai apuci ceva.

In concluzie, te sfatuiesc sa nu vii in Dubai decat daca ai prea multi bani si nu stii cum sa ii cheltui. Daca vrei desert, iti recomand Sahara in locul celui Arabic (traditionalismul s-a pastrat mult mai bine si pana si comercialul e mai bland). Dar daca iti place agitatia, Dubai e locul tau. Marea in schimb e prea linistita si nu o acompaniaza strigatul percarusilor.

In lumea araba nu trebuie sa te grabesti niciodata. Totul se face cu voia lui Alah si numai cand acesta vrea. Iti stabilesti o intalnire ala ora 2? Cu voia lui Alah va veti intalni pe la 3 sau 4. Se pare insa ca avioanele nu tin cont de aceste percepte si sunt cat se poate de punctuale, asa ca tot in ceas de noapte parasim continentul cu gandul la zapezile de acasa si la aeroportul care a fost pentru cateva ore inchis.

Urmatoarea plecare o visez uneva prin muntii, cand voi lasa nisipul pentru zapada (doar am ratat un Retezat pentru Dubai)!




______
Autor: Cornelia Florea
PREV 7 NEXT
Pagina: 123456 7
CUPRINS: {name}  
 
Tag-uri
Nu exista tag-uri atasate.
Impresii
Contine 148 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorAprilie 2024 Anul urmator
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]