dordeduca
0 evenimente in aprilie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
18 noiembrie 2009 Cornelia

Maroc - Atlas 2007 (2)

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii

Ziua 8 - 13 aprilie: Laguna Merdja Zerga

La ocean:

N 34o 52` 07.7``
V006o, 18` 0.8``




Locul de campare:

N 34o 52` 12``
V 006o, 07` 28``


Salinitatea masurata este de 37 la mie, orizont 0, zece minute current flux cu filtru planctonic diamentru 30 cm.



Localitatea in apropierea careia am facut tabara se numeste Moullay Bousselham. Rezervatia se numeste Merja Zergha adica Laguna Albastra in limba araba.

Merdja Zerga Biological Reserve:


Meaning “Blue Lagoon”, this tidal lagoon near the coastal town of Moullay Bousselham is home thousands of wildfowl, waders and flamingos as well as playing host to migrating birds. Birding enthusiasts may have the good fortune to see the rare African Marsh Owl.

Sursa: http://www.morocco.com/national-parks/



Orele de rugaciune sunt la orele 04.30, 12.00, 16.00, 19, 20.30.

Nu stiu daca voi manca la pranz sau cel putin nu voi manca cu pofta. Printre altele se gateste ciorba de Solen ensis. Niste localnici ne-au adus paine, la pretul pietei, si peste (vreo 20 de bucati) cu foarte multe oase de cred ca nici pisicile nu ii mancau. Au fost infasurati in folii inainte de a fi pusi pe foc.



De-ar fi stiut mama ca ma voi intoarce acasa cu o zestre intreaga de retete, nu cred ca s-ar mai fi ingrjiorat de plecarea aceasta.

Mi-am descoperit si o noua pasiune: florile. Eh, de parca pana acum nu imi placeau! Marocul are o varietate imensa de plante, care mai de care mai frumos colorate si mai atractive, atat pentru insecte, cat si pentru mine. Asa ca urmez exemplul lui Chera si adun cateva pentru a le pastra plastifiate.



Noctiluca miliaris sunt niste protozoare ce stau la suprafata apei si stralucesc in momentul in care agiti apa. Chera le-a observat si la Sulina, la noi acasa. Nu sunt acelasi lucru cu licuricii (coleoptere).

In fiecare zi trecem prin zone cu arbusti infloriti, arbori cu frunze carnoase, zone cu fel de fel de culturi, canale, ierburi inalte, dealuri…Pitigoi micuti survoleaza adesea deasupra lor.

Razvan ne-a impartit mingii antistres, asa, preventive, sa pastram o stare relaxanta.

Cristi ne ofera mie si Roxanei nuci cu miere si lamai, toate maruntite cu drag de sotia sa. Retetele sunt perfecte pentru energie la pachet.



Maine, la Rabat, ne vom targui si ne vom cheltui banii prin bazar. Cunostintele lui Razvan ne vor obtine niste preturi foarte bune in bazarul din medina (orasul vechi).

Plecarea este preconizata la 8.30 a.m., asta dupa ce vom taia multa frunza la caini si vor freca menta.

Ma tot mir cum biologii nostri pot manca si diseca in acelasi timp. Catalin, in timp ce isi mananca ciorba, tasneste dupa o soparla.

Azi am vazut si micile capcane pentru soricei si mi-am adus aminte de cele din podul de la Chiselet. Catalin ne invata cum se gatesc scoicile acelea lungi (solen) declarata scarboase de mine si delicioase de el. Chera le-a asemuit cu niste…scuzati, muci, si tind sa ii dau dreptate.



La focul de seara de la marginea paduri de eucalipt si pe terenul nisipos al lagunei, vorbim despre Muntii Carpati. Discutia a pornit de la intrebarea privind formarea Muntilor Atlas. Raspuns: prin incretire.

Pentru micul dejun sunt promise cereale si lapte praf. In Maroc am mai invatat un mare lucru: sa mananc slanina cu miere si oua prajite cu zahar.



Tocmai am incercat intr-un act de mare curaj sa mananc solen, dar….scoicile nu au ajuns in stomac. Acum astept la slanina topita in varf de tepusa. Sa imi fi spus cineva ca voi pofti la asa ceva si il faceam nebun.


______
Autor: Cornelia Florea
PREV 3 NEXT
Pagina: 12 3 45
CUPRINS: {name}  
 
Tag-uri
Nu exista tag-uri atasate.
Impresii
Contine 136 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorAprilie 2024 Anul urmator
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]