dordeduca
0 evenimente in martie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
18 noiembrie 2009 Cornelia

Maroc - Atlas 2007 (2)

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii

Ziua 10 - 15 aprilie: Rabat - Oued Bouznika - Mohammedia - Casablanca - El Jadida - Cap Sim

Ne-au trezit trilurile galagioase ale micutelor marocane – pasarelele – de parca am fi dormit in mijlocul unei paduri.



In Rabat azi este semi-maratonul orasului. Cam cine ar avea curaj sa alerge, de fapt sa se ia la intrecere cu marocanii? Se stie ca la atletism sunt adesea invingatori. Ei si cu etiopienii. Si kenienii.

O fanfara formata numai din fete ii sustine pe participanti. Sonor, ne insoteste la drum Radio Atlantic cu muzica gen City Fm sau Romantic.

Incercam sa evitam autostrada pentru a o lua pe drumul de coasta unde aveam sa oprim in cateva locuri. Azi avem de parcurs cam 300 km.

Masinile de politie din Rabat sunt…Logan, majoritatea negre.



Simtul proprietatii este foarte dezvoltat. Locuintele, indiferent de starea in care se afla, au un ditamai gardul sau chiar zidul. Poate sa fie si stuf in curte, nu conteaza daca gardul este inalt si lung. Adesea zidul inconjurator este construit din atata piatra incat s-ar fi ridicat doua case.

Mergem paralel cu oceanul. La un moment dat lasam in urma un manej de pe o plaja. Ce cai frumosi…pursange arab, cum altfel? Mi-au facut pofta de calarit!

Ce haiosi sunt baietii cand dau cu plasa dupa muste! Chera i-a poreclit “cosasii”.

Cel putin in Rabat, casca motociclistilor este de fapt casca de motocicleta caci se poarta pe ghidon sau chiar pe farul din fata.



Facem pauza si mancam sandvis din lipie cu ou ochi - 3 dinari bucata – sau cu peste – 10 dinari bucata. Si cu multa harisa, daca iti place iuteala! 

Am ajuns in Casablanca si trecem repede sa nu ne nimereasca vreo bomba. Acum doua zile orasul a avut parte de una. Orasul nu mi se pare deloc exotic, cu foarte multe blocuri si inca multe neterminate.



Minaretul moscheei Hasan al II-lea este pe locul doi in lume ca inaltime dupa cel de la Mekka (inca nu m-am convins ca asa e in realitate sau doar oficial deoarece nu ai voie sa faci un turn mai mare unei moschei decat cel din orasul sfant).

La constructia portului din Casablanca un mare aport l-au avut inginerii romani, ca si la barajul de la Aswan din Egipt. Un far semet, alb, vegheaza portul.



Vizitam de pe afara moscheea, dar mai bine zis o admiram, umiti de maretia sa. Religia nu ne permite sa intram. De obicei te intreaba la intrare un verset din Coran pentru a te testa daca esti musulman sau nu.

Trecem pe langa un McDolands unde cei infometati erau cautati de bombe in portbagaj. Fiind un local american, si acesta si KFC erau puse unui atent control.



Casablanca este mult mai modernizata sau mai bine zis europenizata decat Rabatul., ba chiar americanizata daca luam in considerare densitatea localurilor cu iz american.

Lasam in urma in mare viteza Academia G. Washington. Bombele de acum o zi-doua au fost plasate la scoala americana. Mai avem cam 200 km de parcurs pana la punctul de tabara de azi: Cap Sim. Sunt 31 de grade Celsius.



Imi plac foarte mult bananele marocane: mici si gustoase. Costa cam 2 dirhami bucata (60 de bani).

Oile sunt pascute fara caini, dar insotite de magari.

Pentru masa de pranz urmeaza sa ne hotaram intre ciorba de burta din conserva sau cea de pui la plic.

Ceea ce trebuia sa fie un drum de 200 de km a depasit 500. Se lasa intunericul si ne vom feri de scorpioni pe bezna

______
Autor: Cornelia Florea
PREV 5 NEXT
Pagina: 1234 5
CUPRINS: {name}  
 
Tag-uri
Nu exista tag-uri atasate.
Impresii
Contine 136 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorMartie 2024 Anul urmator
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]