Niste vesti bune legate de Transalpina (for a change). Inainte de omologarea drumului de la care si-a luat numele, Ski Resort Transalpina a fost omologata de Federatia Internationala de Schi. FIS a omologat 5 tronsoane de partie, ceea ce inseamna ca va fi permisa organizarea competitii internationale de slalom si slalom urias. Ski Resort Transalpina ofera 9 km de partii dotate cu tunuri pentru zapada artificiala si grade diverse de dificultate, instalatii de transport pe cablu - doua telegondole interconectate, doua teleski-uri si un telescaun, instructori de ski si snowboard, apres-ski la cota 1850, restaurant-terasa la statia imbarcare si restaurant la statia intermediara si un centru de inchiriere echipament sportiv. #
Si ca inca un argument pentru potentialul turistic al zonei, tot in aceste zile, domeniul schiabil Transalpina este disputat in instanta de doua localitati vecine: Primariile care isi disputa complexul schiabil sunt de o parte si de cealalta a muntelui. In anul 1990, terenul a fost retrocedat comunei Vaideeni, care l-a cerut in instanta si acum are acte de proprietate asupra lui. Acum un an, edilii din Voineasa au dat in judecata vecinii, pe motiv ca retrocedarea a fost ilegala. Miza sta in taxele si impozitele care vor veni de la patronii firmelor din statiunea de schi. Golul alpin de pe muntele Bora se intinde pe o suprafata de aproape 300 de hectare. Acesta include o mare parte din domeniul schiabil Transalpina, printre care si telegondola care preia turistii si ii duce in varful muntelui.
Cum puteti ajunge iarna la Ski Resort Transalpina? Dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi, Malaia, Voineasa, Vidra), sau dinspre Petrosani.
|