dordeduca
0 evenimente in aprilie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
08 iulie 2015 alex

Late to the party: ShortsUp - Noaptea lunga a filmelor scurte

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii

Incurajati de zicalele 'mai bine mai tarziu decat deloc' si 'greseala recunoscuta e oarecum iertata', nu ne face deosebita placere dar se cere inaugurarea rubricii 'late to the party', cu recenzii ale unor evenimente consacrate, pe care le-am anuntat de-a lungul timpului, despre care probabil s-a mai scris, insa nimeni din colectivul ddd n-a apucat sa.

Noaptea lunga a filmelor scurte 2015 shortsup

Debutam cumsecade* cu ShortsUp, un buchet de evenimente** inceput prin 2009, toamna. Au avut pana acum loc 50 de editii or so. Si eu nu fusesem la niciuna.

*Intru precizie & deontologie jurnalistica de duminica dup-amiaza, ddd a prestat o impresie la Future Shorts, antecesorul ShortsUp - unde Razvan, gestionarul sef, s-a dovedit atat de abil in relatia cu presa oferindu-i o bere recenzorului (vezi ultimul paragraf) in cel mai aparent ingenuu mod posibil :)

Pentru cei care chiar inca n-au auzit de sau nu-si dau seama din titlu, ShortsUp e un eveniment dedicat scurtmetrajelor - selectate cu maxima atentie & bun gust de catre organizatori - sau mergand la sigur pe mana juriilor festivalurilor internationale de scurtmetraje.

Cu alte cuvinte, cookies for the zapping/swiping generation, attention span in times of internet. Apropo de asta, spre norocul cinespectatorilor si bunastarea gospodarilor organizatori, conceptul nu se limiteaza la filme, existand zone si acareturi intru relaxare si antren in antract cu gustari ce depasesc nitel oferta culinara clasica de pop-corn/nachos & cola de la Mall.

Io m-am nimerit fix la varianta extended - Noaptea Lunga a Filmelor Scurte - mici da multe, atentie relaxata, rabdare incordata. Cu ocazia asta am zis ca ma spal - macar simbolic - de toate promisiunile neimplinite de 'watch later'-uri de pe Youtube si Vimeo.

4000 de scaune sub cupola Romexpo, usi deschise la 20:00, proiectiile incepand la 21:30 - suficient timp pentru prins scaun optim sau scarpinat in crestet - pentru cine n-a citit cu atentie programul (nu io, un prieten). Foodcourt cu fast-food cu dichis: frufru - cronuts - bagels - schmagels. Chiar si Iconic Health by Camelia Sucu, oricine-ar fi ea.
*Da nu va ingrijorati, gasiti si floricele, si bere. Cat sa va tina pana la 4 dimineata.

Also, cinste organizatorilor & partenerului Mastercard, plata se putea face cu cardul contactless (payWave / PayPass) - daca stau sa ma gandesc, cel mai popular subiect de dialog (dezbatere) intre mine si casieritele din calea mea - asa ca m-am bucurat.

In deschiderea filmelor scurte, niste poze lungi, The 5 minutes Portrait Project unde Alex Galmeanu a rugat diverse VIP-uri sa nu clipeasca la camera, timp de 5 minute. Cam ca atunci cand vrei sa faci o poza cuiva da apesi din greseala pe butonul de filmare. Funny.

Asa, filmele. 3 calupuri de filme, in formula 4 - 4 - 17: OpenUp (21.30 - 22.30), WarmUp (22:45 - 00:00) si KeepUp (00:15 - 05:00). Tag cloud: #animatie (9), #comedie (13), #fictiune (4), #drama (4), #romance (1), #experimental (1), #romanesti (3). Care mai de care nominalizate & castigatoare pe la diverse festivaluri: Sundance, SxSW, Filmul de Piatra and the likes.

Noaptea lunga a filmelor scurte 7 shortsup

Si ca sa ramaneti cu ceva (them actionables) pana la sfarsitul textului, dintre filmele la care am fost in sala, am remarcat / va recomand sa cautati, in ordinea cronologica a vizionarii:

Two Dosas (imdb/iTunes). Cand nici bunicii nu te-ajuta la agatat - despre un indian british care rateaza capitalizarea originii exotice fata de colega de munca blonda care se dovedeste chiar mai etno decat el - spre amuzamentul spectatorilor, inclusiv a celor din film.

Cai Putere (fb / imdb) - despre o lada de bere si 3 prietenii consumate pret de 10 etaje de urcat o motocicleta. E scurt-metraj da are si trailer

The chicken (thechicken-shortfilm - despre o ciorba cinstita pe timp de razboi. Un film de Coming of age, da mai scurt: protagonista, in varsta de fix 6 ani, primeste o gaina - nu ca animal de companie. I can relate, mi s-a intamplat si mie, pe vremea predecesorului lu' Iliescu, cu niste porumbei. True story.

Fratii Smet / De Smet (fb) - cu 3 frati belgieni cu mustata si camasi similar cadrilate - ceea ce deja-l califica. Cei 3 duc o viata perfect echilibrata, dupa care apare, ati ghicit, o femeie! Dupa cum puteti intui si din in trailer.

The Girlfriend Experience (imdb / trailer) - un film care se bazeaza pe stereotipuri misogine, good fun.

Baby Phone (imdb) O varianta un pic mai lunga a bancului cu cotul pe interfon / vezi spoof-ul Mastercard sau despre paradigmele / prioritatilor diferite de viata ale cetatenilor cu si fara inaintasi (copii). Top kek.

Beauty Kinetico classics, trippy & crippy. Operele clasicilor aduse la viata. With a twist. Twisted fuck, Rino Stefano Tagliafierro ne place :)

Poate l-ati vazut, ca s-a mai dat pe tuburi, dar merita vazut la cinema. Sau macar pe cea mai mare plasma din cartier, seara, pe intuneric, poate dupa un pahar de ceva-cumva. Acilea e trailerul & aici e varianta completa, bootleg/low res.

The Answers (imdb). Raspunsul la toate intrebarile, ca complementary gift de bine-ati venit in lumea de apoi. TL;DR: make love, drive safe.

Pui de somn (imdb / trailer). Lirica onirica, desene animate cu REM, asa de misto ca parca nu-ti venea sa crezi ca-s facute in Romania. Ultimul film al diminetii, plasat cu maxima chibzuiala in program - ne arata cam ce-ar putea trece fix la ora aia (~4AM) prin tamplele semenilor din aceeasi zona de fus orar - ma refer aici la cei care nu erau prin cluburi sau vizionari de fim.


PS. Ce mai e misto la ShortsUp e site-ul, unde, daca tot sunt in domeniu, exista si o rubrica de scurt-metraje, la liber, vizionabile fara bilet, la ei pe site. Sunt impartite pe stare, gen si durata. 256 de bucati, la vremea publicarii.

poster Shortsup - Noaptea lunga a filmelor scurte

**Sub diverse flavor-uri: ShortsUP Musicology, ShortsUP Green Screen (eco), Erotic shorts, Extra Extra Shorts (sub 3 minute), ShortsUP via Paris, Marea Evadare (o selectie cu cele mai premiate scurtmetraje despre evadari de toate felurile), Pacate capitale (perspective proaspete asupra temei “clasice” a celor 7 pacate capitale), ShortsUP via London, Hall Of Fame, ShortsUP Street Fashion, ShortsUP in Miscare, Weekendul Comediei Scurte, Marele Picnic, ShortsUP via New York, ShortsUP in Parc (Herastrau).

*** In program scria 19:00, pe poster 20:00


______
Autor: Alexandru Popescu
 
Tag-uri
| late to the party | noapte alba | scurt metraj | Bucuresti |
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorAprilie 2024 Anul urmator
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]