Conviviumul Slow food Brasov organizeaza primul eveniment oficial, vineri, 30 ianuarie 2009, incepand cu ora 19:30.
Cu aceasta ocazie se va organiza o seara cu preparate culinare pregatite “comme il faut” in Bistro de l’Arte, Piata Enescu 11bis. Alaturi de membrii conviviumului SLOW FOOD Brasov, se vor afla si alti brasoveni dornici sa deguste din preparatele “slow food”, precum si din vinurile alese cu grija pentru acest eveniment.
Meniul va fi conceput si preparat de invitatul special, Bart Gouma, maestrul bucatar olandez care a venit special la Brasov pentru acest eveniment. El este unul dintre cei mai importanti bucatari olandezi la ora actuala. “Sunt foarte nerabdator sa gatesc pentru voi in acest week-end. Sunt incantat sa descopar bogatia de preparate culinare traditionale romanesti”, ne-a declarat domnul Gouma. Slow Food este o organizatie internationala care se opune efectelor degradante ale culturii fast food. Scopul principal al acesteia este pastrarea si promovarea produselor culinare locale prin programe de educare a gustului. Fondata in 1986 in Italia, organizatia s-a extins rapid in intreaga lume, inclusiv in Romania, avand astazi peste 82.000 de adepti in peste 50 de state.
Conviviumul SLOW FOOD Brasov se alatura celorlalte 5 convivia similare din Romania: Bran-Moeciu, Bucuresti, Brusturoasa-Palanca (Galati), Tarnava Mare (Mures), Turda (Cluj) si celor peste 85.000 membri la nivel mondial din peste 1.000 de cluburi deschise in 150 tari.
www.slowfood.com
|