dordeduca
0 evenimente in aprilie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
07 septembrie 2009 alex

Sziget 2009 la final

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii


Trezit, clipit des, strans cort, pa pa. Cumva trebuia sa o iau spre casa. Si nu ma hotarasem inca cum. Am parasit insula. Un mic dejun de supermarket pe o banca intr-un parculetz din ombilicul Budapestei. Soare, caldura placuta, peisaj prietenos. Mai ca nu-mi venea sa plec. In plus, inca nu planuisem cum. Fusese o saptamana foarte placuta, insa brusc mi-am dat seama ca Budapesta e cam departe de Marea Neagra. Nu-mi venea sa ma ridic de pe banca sa ma implementez intr-un plictis sub-confortanil al catorva autocare. Varianta comoda, trenul era aproape 100€ si asta doar pana la Bucuresti. Asta si optimismul imprimat de soarele de-afara m-au convins sa-l incerc pe Nenea Ia-ma. In plus, autostopul e mai challenging si surprinzator decat o motzaiala in autocar. Timpul era de partea mea. Muzele Autostopului mi-au zambit caci banca pe care-mi terminam iaurtul era binecuvantata de wi-fi. So m-am documentat nitel si am purces catre autostrada.

Budapesta - Constanta cu autostopul

M-am pozitionat, mi-am extins cotul, mi-am erectat degetul mare in directia vazduhului si n-a trebuit sa astept nici macar 10 minute. Beginner's luck. Un domn care se-ntorcea (devreme) de la servici. Continuarea a fost aproape la fel de rapida. Un tanar simpatic si atletic, alumni al Legiunii Straine actualmente tatic. Un stickerutz discret cu nem nem soha, dar n-am ajuns sa abordam si subiectul asta. A fost suficient de amabil sa ma conduca pana la iesirea din Szeged (desi in mod normal n-avea treaba acolo).

Am observat asta in cariera mea (nu foarte plenara) de autostopist. Nu sunt neaparat multi participanti la trafic dispusi sa asiste autostopisti insa o mare parte din cei care se opresc si te iau te ajuta mai mult decat ti-ai permite sa le ceri.

In continuare am avut sansa sa admir o suburbie a Szegedului, dintr-un punct fix. Timp de vreo ora.

Urmatorul benefactor a fost un taximetrist timisorean. nu era pe tura dar mi-a aluzionat totusi ca niste bani de cafea n-ar strica. 20lei. Pe drum am mai luat un tanar canadian in drum spre Sibiu @Transylvania Calling.

Vorbea de avantajele extra-materiale ale autostopului. Senzatia placuta a riscului asumat / zarului runcat. Al 3-lea avantaj e socializarea (vorba bancului). Si povestile adiacente.

De exemplu, cum gigi a vrut nevasta din Moldova exterioara. Da nu o fata de bar, fripturista de fitze, una cuminte, frumoasa si sanatoasa de la tara. Si-asa a si facut, a fost de cateva ori in Md (avea el treaba) si-a inceput sa-ntrebe matusi prin sate, daca nu stiu potentiale doritoare. DIY offline dating. Sunt impreuna de 2 ani si e foarte multumit.

Singurul moment in care m-am enervat - la re-patrunderea in patrie. Vamesii l-au vazut pe Canadian, rasta, imbacsit, destul de junkie si nu s-au putut abtine sa nu-l frece nitel. La un moment dat s-au plictisit si i-au dat drumul dar mi-au zis 'smechereste' (credeau ca suntem impreuna): 'baiatu' vezi, data viitoare sa nu ne mai aduci de-astia in tara!'.
Astia sunt oamenii care ar trebui sa 'welcome to Romania, enjoy your visit!' cu zambetul de rigoare. E a 3-a oara cand vad cum sunt tratati straini la intrarea in Romania, asa, de o impresie de .ro. Am auzit o poveste, tot de la granita, cu un vames care tipa nervos la un turist: Sit Down! Sit Down! desi de fapt vroia sa-i zica sa se ridice si sa-l urmeze afara din autobuz. Turistul nostru statea jos speriat, neintelegand unde e problema, iar vamesul se enerva si mai tare ca nu e ascultat.

Revenind. Intentionam sa ajung la Arad, dar am ajuns la marginea Timisoarei, c-asa s-a intamplat. Am fost depusi la iesirea spre Sibiu, si dupa cum am inceput sa observ dupa venirea amurgului, o 'zona de lucru' pentru schimbul 3. Am asteptat insa mai mult de-o ora si ma pregateam sa intreb unde-i gara (pe intuneric scad mult sansele succesului autostopistic). Dar, evident, cam tocmai atunci s-a oprit o dubitza cu o remorca ciudata. Erau deja 2 oameni la bord da mi-au facut loc si mie. Intentinam sa ajung la Sibiu sau la Brasov insa dubitza mergea pana la Bucuresti. Am motzait 12 ore. Eu ca eu dar soferul plecase din Arad, a facut un stop la Slatina, Bucuresti, urma sa ajunga la Brasov dupa care sa se intoarca. Fara somn - doar cate 20 de mintue din cand in cand. Sper c-a reusit cu succes.

A 2-a zi dimineata eram pe soseaua de centura a capitalei. Somnoros, nespalat dar entuziast. Din Bucuresti era simplu sa iau un microbuz pana la Constanta dar ar fi fost pacat sa ratez sansa de-a strabate de la un capat la altul tara cu autostopul. Just for the record.

Am asteptat ceva insa macar am ajuns acasa cu tiru' :)

Budapesta - Constanta: 24h (aproape fix). Dush. Somn.

______
Autor: Alexandru Popescu
PREV 3 NEXT
Pagina: 12 3 4
 
Tag-uri
| festival | sziget | Budapesta |
Impresii
Contine 21 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorAprilie 2024 Anul urmator
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]