dordeduca
0 evenimente in aprilie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
01 iunie 2013 alex

Somova Extreme?

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii
Un concurs ce promite MTB extrem, la Tulcea? Site-ul oficial nu oferea mai multe /sau prea multe detalii, gen track, sau macar diferenta de nivel, diferenta dintre avansati si amatori fiind o tura in plus - pe acelasi traseu. 26 sau 52km, adica o diferenta cantitativa, nu calitativa, adica jamboane nu tehnica :)

Da ma rog, cum orice festival nu e festival daca nu e "festival international" putem sa-ntelegem cum o competitie de MTB din Tulcea se simte mai bine daca e 'extreme'.

Ulterior, am gasit dupa sapaturi pe forumul Pelican Bike Tulcea, si traseul, care arata cam asa:



Organizatorii au reusit sa inghesuie (prin intortochere) cei 26km ai traseului pe o suprafata mica. Catre care am si purces. Dupa stabilirea de cu seara a unui basecamp in cartier, la Mahmudia, unde parintii cuiva au o casa pentru momente tihnite, cum se mai intampla.

A 2-a zi de dimineata startul s-a dat cu 1h si putin mai tarziu, si asta se mai intampla. Cum nu stiu sa se mai fi intamplat, site-ul anunta ca 'cronometrarea se va face cu CIP', insa nici vorba de asa ceva la fata locului, si nici n-am auzit vreun anunt / scuza din partea organizatorului. Mai mult decat atat, e primul concurs MTB la care am participat care n-a avut nici macar un checkpoint pe traseu.



Daca lipsa CIP-urilor o mai putem tolera cu un oarecare efort de bunavointa, lipsa checkpoint-urilor e ceva mai greu scuzabila. Sigur, ici-colo mai erau cate 1-2 voluntari plantati la marginea potecii, care nu stiau insa neaparat toti prea bine unde se afla - adica cati km mai sunt pana la finish. Chiar si-asa, prea putini voluntari pentru un traseu in care era extrem de usor de sarit peste bucle de parcurs, chiar si din greseala.



Traseul marcat intre okeish si sub-optim (depinde pe cine intrebi). Recomand totusi cu caldura pentru proxima editie mai multa generozitate in banda demarcatoare. Salut aici majoritatea participantilor care au reusit sa nu se rataceasca, si nici sa fie importunati de punctul nemarcat in care cararea se ingusta brusc - pe baza de surpatura destul de severa - si potential foarte primitoare.

Ca sa inchei cu 'bitching-ul' (adaptarea in romana ar fi 'schelalaiala'?) in afara de lipsa checkpointurilor, n-a existat niciun punct de alimentare pe traseu. Zice-se ca de-abia la plangerea participantilor au fost aduse niste sticle de apa care au fost transvazate in sticle de 0.5 - prin bunavointa unor voluntari si chibiti de la fata locului.



Cu toate astea, nu mi-a parut in niciun moment rau ca am luat startul - parere impartasita si de alti participanti, ne-am bucurat de pedalare - la capitolul asta cinste organizatorilor pentru alegerea traseului. Dupa umila-mi (da vocala-mi) parere 'extreme'-ul din titlu a fost putin fortat (dar iarasi, depinde pe cine intrebi). Chiar si-asa la 193m altitudine maxima parcursul a fost foarte placut, la fel si atmosfera generala.

Dezamagirile au fost mai degraba de partea celor mai competitivi - ghinionul face ca printre cei putini rataciti sa fie si un ciclist cu sanse la podium, in realitate atat primul sosit la finish cat si primul descalificat pentru scurtarea (probabil involuntara) a traseului. De unde nitel bitch-slapping pe facebook. Sau imaginati-va cum e sa fi pedalat cu spor, abnegatie si transpiratie, mai spre fruntea plutonului, si la 500km de finish sa fii indrumat indrumat pe drumul de ocolire (varianta pentru avansati).





La o saptamana de la concurs inca nu a fost publicat clasamentul final pe site-ul competitie; pe pagina evenimentului (fara link de pe site-ul oficial sau pagina fb a Pelican Bike) a aparut (dupa cateva zile) o lista cu ordinea sosirilor, si asa cu ceva balbe.

Tot la capitolul 'multumiri', multumim si sponsorului Vodafone care a oferit tuturor participantilor o cartela cu 2000 minute / SMS-uri in retea, 20 minute nationale / internationale, 20MB internet pe mobil – oferta valabila pana acum fix o luna :)

Anyway, astea fiind spuse, organizatorii (Pelican Bike Tulcea) – pe care n-avem de ce sa-i acuzam de lipsa de entuziasm si bunavointa – au spus ca-si asuma balbele primei editii, asa ca sper ca la anul lucrurile se vor desfasura chiar mai bine de-atat.

Pana atunci, proximul weekend o sa mergem sa vedem cum va fi competitia de peste deal, la Macin XC (XC nu XT), care, desi nu-si zice extreme, pare sa aiba un traseu ceva mai bolovanos. Atmosfera va fi siguranta relaxata, cei mai competitivi sportivi fiind mai degraba la 2 Mai, la 'Fara asfalt'.



______
Foto: Pelican Bike Tulcea si Corina Prajitura



______
Autor: Alexandru Popescu
 
Tag-uri
| ciclism | MTB | Tulcea |
Impresii
Contine 19 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorAprilie 2024 Anul urmator
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]