dordeduca
0 evenimente in aprilie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
27 iunie 2005 brz

Si totusi, Regina!

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii
In fine, dupa o lunga si grea si suferinta, a venit vremea ca locuitorii Cambridge-ului sa se bucure. Evenimentul a avut loc ieri si s-a datorat primei zile veritabile de vara dintr-un anotimp nu atat umed, cat neasteptat de figuros. Dorind sa marcheze cum se cuvine sosirea anotimpului h-estival pe aceste meleaguri, oficialitatile orasului au invitat-o pentru o plimbare si niscaiva inaugurari pe doamna de pe bancnote, neuitata Lizzie za Queen. Prompta, tanti regina s-a prezentat la apel si nu singura, ci insotita de al ei consort, printzu Philip. Dupa ce a taiat panglici pe la cateva edificii inaltate in perioada trecuta de la ultima vizita (adicatelea din 2000), prima matriarha a tinut cu dintii sa-i cunoasca pe bursierii lu domnu Bill Gates, printre care s-ar parea ca ma numar.

Acestea fiind stiute, pe la 1:30 ale amiezii, intolit la costum m-am pus in miscare de la al meu departament la vecinul muzeu Fitzwilliam unde era vorba sa dam cu privirea de cuplul royal. Dupa o verificare rapida a pasaportului si nici un, repet, nici un, security check, am penetrat cu aplomb main entrance-ul muzeului. Eram cam 50 de bursieri Gates si repede am fost impartiti in 6 grupe, in functie de culoarea ecusonului primit la intrare. Io am nimerit in dreptul splendidei culori roz si in compania unor flacai si fete din cele mai diverse parti ale lumii. Ni s-a facut un scurt instructaj si ni s-a cerut sa aplaudam discret cand intra parintii lu Sharles in sala ca sa nu se lase o liniste idioata. Am fost rugati ca pana la interactiunea directa cu el sau ea sa purtam discutii libere, amicale, intre noi, pentru a lasa impresia de prietenie si buna intelegere intre oameni si popoare.

N-am asteptat prea mult si ne-am si pus pe aplaudat usor in baza la motivu ca o tanti pitica imbracata in galben complet, cu pantofi negri si gentuta la fel, insotita de un flacau cam optzecist, inalt si cu nas de betiv, au patruns in incapere. Nu i-a anuntat nimeni ca ar fi cine ar fi, da' tragand discret cu privirea la o bancnota de 20 de lire pe care o tineam in palma pe post de copiuta mi-am dat seama ca matusica e chiar Lisabeta.

Pe rand, cei doi au vorbit cu toata lumea, nedand mana cu nimeni.

Dialogul meu cu ea:
- Where are you from? (voce stinsa, indiferenta, privire vag interesata)
- Rrrrrrrrromania, (raspuns sincer, balbait, sudoare, multa sudoare)
- What do you study? (in aceeasi nota cu prima intrebare)
- I'm doing a PhD in Microelectronics. I'm working with tiny devices, transistors ... (zic io oleaca mai relaxat)
- Aaaa, miniaturizing... (zice dansa complice, cu o usoara inclinare a capului si a palariei adiacente). And do you plan to go back to your country after you graduate?
- Yes, I do. (repondez, sigur pe moi)
si trece la urmatorul.

Impresie: batranica linistita, discreta, aproape absenta.

El a fost mai relaxat, ne-a intrebat pe toti de unde venim si dupa ce a primit un raspuns de genul: Jordan, Denmark, Romania, Turkey, Greece, a exclamat:
- And you all speak English!

Am ras fortat, deci puternic si lung, si l-am asigurat ca nu stim in engleza decat numele tarilor noastre de bastina. S-a indepartat cu un zambet plebeu.

Am rasuflat usurati si am tras concluzia ca we need a drink. In cateva minute am fost evacuati pe intrarea/iesirea principala a muzeului. Cum pe acolo urmau sa iasa si mamaia cu tataia in cateva minute, cateva mii de oameni sedeau cuminti in asteptare. I-am salutat cu simpatie si am trecut mai departe. Ne-am oprit cu totii intr-un pub pe malul garlii Cam, unde Stella ne astepta rece si inspumata. Iesirea pensionarilor din muzeu, urmata de o scurta promenada brat la brat, nu ne-a mai pasionat.



_______
De acelasi autor:
The Italian way
Nebunie ca la mama acasa
Translating Jp
______
Autor: Mihai Brezeanu
 
Tag-uri
Nu exista tag-uri atasate.
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorAprilie 2024 Anul urmator
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]