dordeduca
0 evenimente in martie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
28 iulie 2004 verde

Portita reloaded

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii

De data asta am decis sa atingem destinatia de weekend pe calea batatorita (de altii). Dupa o ora si ceva de la plecarea din Constanta am ajuns la Jurilovca in parcarea SC Piscicola Tour SRL. Aici am prins ultima barca pe ziua respectiva care traversa lacul Golovita catre Gura Portitei (lucky us...). Sunt doar 3 pe zi, ultima la ora 18, asa ca verificati conditiile meteo si ora sosirii. Puteti inchiria o salupa rapida dar va costa extra.

click to view full size click to view full size click to view full size

Traversarea celor 10km peste lac face cam o ora si 150k, suficient pentru a admira cativa pelicani si a ne etala echipamentul fotografic. Surprinzator, pentru mine, a fost aspectul de delta cu insulite, canale, stufaris si fauna de rigoare... elemente la care nu am avut acces anul trecut.



Ajunsi la Portita am cautat un loc izolat pentru a aseza corturile. Si am gasit.



click to view full size click to view full size



Undeva la 200 de metri de ultimile casute ale satului de vacanta am aruncat ancora pe plaja pustie. Probabil din cauza vremii instabile din timpul saptamanii, putini turisti autosuficienti s-au incumetat. Per total mai putina lume la cort decat ma asteptam. In schimb, la vile si casute nu mai era nici un loc liber desi locurile de cazare s-au inmultit o data cu darea in folosinta a unei insulei artificiale din mijlocul debarcaderului. Complet cu vile, fantana arteziana si far.



click to view full size click to view full size click to view full size click to view full size



Preturile la cazare variaza in functie de sezon si perioada din saptamana. Le gasiti aici: www.guraportitei.ro.

Din discutiile cu gazdele, cu siguranta putin subiective, este recomandat sa faceti rezervare din timp.



Va recomand sa prindeti o noapte senina cu luna noua. Veti vedea stelele asa cum putini le mai vad. Daca mai aveti loc, aduceti si un telescop.

Dupa trezirea brutala de la 5 dimineata si cateva dificultati de ordin tehnic, ma pot lauda cu cateva instantanee ale rasaritului de soare.



click to view full size click to view full size click to view full size click to view full size click to view full size



Marea foarte rece nu ne-a deranjat prea mult. Suntem constanteni doar... pur si simplu am evitat-o. Ne-am multumit sa stam cu burtile la soare sau la umbra, dupa caz.



Pentru 300k puteti inchiria o barca cu motor electric. Nu foarte voinica dar va poate oferii o plimbare scurta pe canale, fara transpiratii. Noi ne-am multumit cu o barca clasica cu rame(100k) care, bag de seama, avea ceva probleme la directie. Ca noi suntem constanteni...



Facilitatile sanitare au ramas in continuare bine intretinute si free for all. Singura lor rugaminte este sa nu spalati pestele in chiuveta.



Masa se poate servi la una din cele 3 terase. Meniul este indentic, difera doar decorul. In ciuda izolarii, mancarea si calitatea serviciilor sunt la nivelul unei terase din Mamaia. Sambata s-a incheiat cu un spectacol cu lipovence si foc de tabara pe plaja. Aici am fost nevoit sa admir densitatea mare de aparatura fotografica de calitate din jurul meu. Pun pariu ca nu erau cu cortul...:)



click to view full size click to view full size click to view full size click to view full size click to view full size



Duminica, cativa norisori la orizont ne-au obstructionat rasaritul... dar, dupa cum vedeti, ne-am descurcat.



click to view full size click to view full size click to view full size click to view full size click to view full size click to view full size



La intoarcere trebuie sa iti anunti plecarea cu cel putin 4 ore inainte. Probabil este nevoie pentru dimensionarea barcii.



Izolata dar fara lipsa confortului, Gura Portitei ramane o destinatie pe gustul meu. O recomand celor care vor putina liniste si relaxare departe de lumea dezlantuita. Macar pentru un weekend.

www.guraportitei.ro


Alte articole

Gura Portitei 2006

Industrie turistica de balta la inaltime [@ddd]

Industrie turistica de balta la inaltime [sand'ale @portita]



______
Autor: Fernando Prajitura
 
Tag-uri
| Dobrogea | litoral | plaja | Gura Portitei |
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorMartie 2024 Anul urmator
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]