dordeduca
0 evenimente in aprilie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
30 iulie 2007 Cornelia

O sambata transilvaneana

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii



E vineri. Maine e sambata si inca nu stiu unde voi merge, dar in Bucuresti nu stau. Am iara vreo trei variante din care sa aleg si - ca de fiecare data - cred o aleg pe cea mai buna. Reteta unei sambete frumoase este de data aceasta urmatoarea: o motocicleta, doi oameni cu pasiune pentru istorie si Transilvania si Sighisoara ca destinatie.

Aveam de mers cam 300 km dus si la fel si intors. Asa ca incercam sa plecam cat mai dimineata, dar nu inainte de 7 (e sambata totusi si somnul e dulce). Cu un echipament de vara (din care nu lipseste totusi geaca cu minime protectii), plecam la drumul mare si decidem sa mergem cat se poate drum intins. Opririle sunt conditionate de rezervorul motocicletei care trebuie umplut mai des decat cel al unei masini.

Drumul e cat de cat liber caci cei care au vrut sa ajunga in weekend pe Valea Prahovei l-au urmat cu o seara inainte. Vazand cate motociclete trec pe langa noi, parca e un mic regret ca nu am mers la intalnirea moto de la Sibiu, dar duminica aveam treaba in Bucuresti si astfel mi-am pus pofta in cui. Sibiu a mai fost si va ma fi in plan pe anul asta, iar motociclete...toata ziua sunt calare pe ele.

La plecare, Dan imi comunica faptul ca ii e cam dor de Rupea si intentioneaza acolo un popas. Nu numai ca nu ma deranjeaza, dar e o surpriza pentru mine caci de mult imi doream sa o vizitez. Cetatea situata pe varful unui deal - ca majoritatea cetatilor din Transilvania - vegheaza drumul dintre Brasov si Sighisoara. Cu vreo 60 de km inainte de aceasta, treci de Rupea gara si la Rupea oras intuitia si spiritul de orientare te directioneaza catre ea deoarece nici un indicator nu se deranjeaza sa o faca. Intri pe drumul principal al localitatii, apoi incerci cateva stradute pana o nimeresti pe cea de la poalele cetatii. Merita rabdarea incercata pe drumul de macadam, cetatea rasplatindu-ti efortul cu privelisti panoramice superbe asupra Transilvaniei. Si nici tariful de intrare nu te opreste: 1 leu/studenti, 2 lei pentru ceilalti. Daca esti comunicativ, poti obtine si cateva informatii interesante de la ghidul (paznicul cetatii). Curbele si padurea din drum ne tinusera atentia incorata, asa ca ne-am gasit aici relaxarea necesara.

Dupa vreo ora de zabovit, purcedem pe ultimii 60 de km spre Sighisoara.
Sighisoara ne astepta cu portile dechise. In cele cateva ore de festival, am remarcat ca participarea a fost mai mica decat in anii trecuti. Tema festivalului de anul asta a fost "Trubadurul indragostit". Lumea colorata. mai mult sau mai putin kitch-oasa, parea ca a intrat in tonul activitatilor: dansuri medievale, casatorii de proba, bere in valuri (pe care nu aveai voie sa o consumi decat de la terasa...nu ca pe vremuri).

Dupa cateva ore de "integrare medievala" facem cale intoarsa spre urbea din secolul 21...cu aspect de secol XVIII si cu transee la tot pasul.



______
Autor: Cornelia Florea
 
Tag-uri
Nu exista tag-uri atasate.
Impresii
Contine 21 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorAprilie 2024 Anul urmator
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]