dordeduca
0 evenimente in aprilie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
07 decembrie 2009 Cornelia

Maroc - Atlas 2007 (3)

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii

Ziua 12 - 17 aprilie: Cap Sim (Oceanul Atlantic)

Este ora 8.30 am si sunt 18,2o C. La micul dejun avem salata de sardine din conserva, ceapa si lamai, savurate la aceeasi masa la care sunt disecati niste soricei ghinionisti, prinsi in capcane. :(



Niste coleoptere sunt si ele asezate cu gratie cu ajutorul unor bolduri.


Tot bate vantul si nu prea imi place. Ieri, din aceasta cauza, nu prea am simtit cele 31o C.

Principiul vaselor comunicante si copacul asortat cu cordelina si scripete favorizeaza instalarea bidonului pe post de rezervor de apa cu robinet, bineinteles si cu un furtun.



Invat si din calmul si rabdarea lui Chera.

Avem parte de o invazie de capre, dar are Chera grija. Cu alura lui de Rumburak, cu gluga de la burnus pe cap, alearga dupa ele sa le sperie. =))



Cainele care s-a aciuat pe langa tabara a fost botezat Tesut. Si intr-adevar are fata de marocan: saracul, e ca vai de el si jumulit si cu o gramada de paraziti pe el (fara legatura cu marocanii). A fost si “spurcat” ca a furat o bucata de sunca de porc (probabil ca religia nu ii permitea).



Printre subiectele fotografiate astazi inainte de masa de pranz s-au numarat si vreo 30 de scopioni si o frumoasa si fricoasa broasca testoasa.

In corturi sauna incepe pe la ora 10. La ora 14.30 sunt 23o la umbra, iar in cort doar 29.2o.

S-a dezlegat misterul pietrelor din copaci: sunt aruncate de bastinasi cu directia spre capre.



Norii ne tin tot mai des companie. Cel putin eu ma tot infofolesc. Am doua polare pe mine (solexuri, cum se zice pe la unii, asa ca sa inteleaga despe ce vorbesc:) ), dar Chera sta doar in slip, sperand la cateva raze de soare. Ne mai incalzim cu “centralatermica” a lui Cristi: cate o gura de tarie. Marocanul tot nu a schimbat canalul TV.

La ora 16 sunt nori si 18o C.



Mergem in curand sa ne luam ramas bun de la ocean pentru aceasta expeditie.

Zilnic apar in medie cinci specii noi (pentru stiinta – pe plan monial) si dispar opt. Din pacate, unele specii dispar fara a fi fost vreodata cunoscute din punct de vedere stiintific, fara a se stii de ce au existat, cu ce ar fi putut ajuta evoluarea tratamentelor in sanatate sau in agricultura. Sau poate ca selectia naturala le-a indepartat – pe unele – tocmai ca nu faceau nimic.



Iepurele adus in Australia in ultimile secole pentru hrana si vanatoare a facut ca multe specii de marsupiale sau alte specii de animale ramase doar in biotopurile acestui continent sa fie decimate. A fost baiat cuminte la mama lui acasa si a mancat el tot. Mult mai rapid ca reproducere si mai descurcaret in a-si asigura existenta, el a consumat mult din hrana animalelor locale. Azi se dau recompense grozave celor care vin cu solutii in diminuarea exemplarelor urecheate.



Dupa-amiaza de la ocean a fost foarte productiva. Pe langa o caracatita, viermii policheti (ce isi fac casute sub forma de faguri de nisip pe stancile acoperite si dezgolite de flux si reflux), o alta “descoperire” au fost fosilele din stanca pentru eliberare carora Zaher a ciocanit cu sarg.



Leca, ca in fiecare seara (sau cel putin in fiecare seara) descarca fotografiile tuturor pe laptop.




______
Autor: Cornelia Florea
PREV 2 NEXT
Pagina: 1 2 345
CUPRINS: {name}  
 
Tag-uri
Nu exista tag-uri atasate.
Impresii
Contine 187 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorAprilie 2024 Anul urmator
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]