dordeduca
0 evenimente in aprilie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
23 septembrie 2008 vlad

Leonard Cohen la Bucuresti.

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii



Concertul lui Leonard Cohen a fost una din bucuriile acestui an. E una din cantarile pe care o asteptam de multa vreme si stiam ca doar printr-o minune poate sa vina Cohen in Bucuresti fiindca  nu e genul de artist batran care traieste de pe urma succesului din tinerete( are o viata bogata si acum) si apoi datorita varstei inaintate nu mai pleaca in turneu in fiecare an.


Foto: Bogdan Iurascu - Jurnalul National


Duminica seara, tramvaiul serpuitor 41 m-a dus spre Stadionul Arcul de Triumf  unde avea loc cantarea. In ultima vreme am lasat-o mai moale cu concertele dar stiam ca scaunele VIP-urilor si ale altor vedete erau puse pe margine si publicul are acces chiar langa scena. Aici s-a intamplat invers . Siruri lungi de scaune albe ocupau prima parte a gazonului si spectatorii platitori de bilet in picioare erau in spate. E posibil ca aceasta mutare sa se fi facut pentru ca nu era un concert cu dantuiala si piesele poetului canadian se aasculta in liniste si nu in tipete si fluieraturi.


Foto: Karina Knapek - Jurnalul National

Cum rar se intampla la noi, la 7.10 Leonard Cohen impreuna cu trupa sa au urcat pe scena. A inceput fara vreo  introducere cu piesa "Dance me to the end of love" .
Au urmat si alte cateva cantece aparute dupa anii '80 printre care sublima " In my secret life" Totul era ca un vis. Versuri dulci-amarui cantate de Leonard Cohen..
La "Who by fire " mi s-a oprit respiratia. Cohen a luat chitara si a recreat ceva o melodie pe care am ascultat-o obsesiv in camaruta mea mea igrasioasa din Cluj.
E o experienta de nedescris sa auzi o voce care ti-a umplut zilele multa vreme si sa o asculti pe viu cum iese din gura unui om pe care il stiai doar din poze.


Foto: Dragos Stoica - Jurnalul National

Dupa pauza i-am cantat cu totii " La multi ani" fiindca duminica a implinit 74 ani. Cohen s-a arat micat de gestul nostru si a continuat sa ne cante " Tower of Song"  apoi "Suzanne" ( o incantatie magica Suzanne, portocale, ceai si Isus) apoi Halleluja. Spre sfarsitul concertului a inceput sa ploua dar asta nu ne-a facu pe nici unul dintre noi sa ne parasim locurile. Publicul a migrat spre scena pentru a fi mai aproape de Leonard Cohen.


Foto: Bogdan Iurascu - Jurnalul National

Organizatorii ne dadusera o brosurica cu ordinea melodiilor asa cum au fost cantate in ultimele concerte fiindca se repecta acelasi tipic la fiecare concert
Cred ca s-a simtit si Leonard Cohen bine cu noi fiindca ne-a facut surpriza sa ne cante in plus "Partisan" si "Famous blue raincoat". Totdeauna in concerte cand auzeam din gura artistilor " I love you " si '"Hello friends" mi se parea plat, niste vorbe care sunt spuse fiindca trebuie spuse dar duminica Leonard Cohen m-a facut sa ma simt prietenul lui, un prieten rasfatat inconjurat cu atentie.

Alte cronici ale concertului pe :  metropotam    liternet.ro  morar&more  





______
Autor: Vlad Basalici
 
Tag-uri
Nu exista tag-uri atasate.
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorAprilie 2024 Anul urmator
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]