dordeduca
0 evenimente in martie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
27 aprilie 2007 puri

India - ziua 4

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii


Ziua 4. Repet figura din ziua precedenta si ma trezesc din nou cu dimineata-n-cap si ma duc din nou spre plaja. De data asta o iau in directia opusa. Putinul nisip de pe mal era despartit de mare de un fel dig din bolovani. Am tot mers pret de vreo 10 minute - acelasi peisaj nepromitator. Cand eram pe punctul sa ma intorc am vazut din noul barcile pescariilor si am zarit si un pic de plaja. Macar era rost de poze.

india

Aceleasi franghii, aceeasi oameni care inotau pana la barcutze, acelasi 'hai-sa-aducem-ridichea-la-mal' (adicalea un card de oameni tregand din toate puterile de sfoara). Numai ca de data asta am si inteles (cred): nu trageau barca la mal ci trageau spre mal imensele plase (la ce-o mi fost capul la inceput?!?). La un studiul mai atent am observat ca existau roluri bine definite: la capatul franghiei era cel mai in varsta; misiunea lui era sa stranga franghia in mari rotocoale. La celalalt capat era cel care dadea tonul ca sa poata trage toti in acelasi timp. Daca ii asculti cu atentie realizezi ca strigatele astea sunt un fel de cantec; "carmaciul" doar tine ritmul si ceilalti il urmeaza cuminti si ascultatori.

Dupa ce mi-am facut suta de poze, m-am aventurat mai departe spre niste case. De aici se auzea, din ce in ce mai clar, un sunet strident care incerca sa semene a muzica. (abia cand am ajuns in centrul satucului am vazut difuzoarele in copaci si, urmarind firele, am aflat ca "muzica" isi avea sursa in (deja clasica) moschee roz de pe malul marii.

india - alexandru purice

In sat am patit acelasi lucru ca si in Photoraid: mici indieni se insirau la facut poze. Ca si prieteni lor din Romania, cereau care un banut sau cate o ciocolata. Nu aveam decat aparatul la mine - m-am gandit sa ma intorc in cateva zile cu niste poze (asa ne-am propus si in Transilvania, dar...). Casutele eram inghesuite, nu exista notiunea de curte, gard sau gradina de flori :) - doar arbori de cocos peste tot. Si mare mi-a fost mirarea cand am aflat cate se pot folosi de la copacul asta: din ramurile din varf cu multe frunze isi faceau acoperis; fructele le vand (aprox 4000 lei vechi bucata); tot din fructele isi fac si alchoolul; partea atoasa care inconjoara nuca de cocos o tzes (!!!). Munca asta o fac batranii sau femeile. Barbatii sunt de obicei pescari.

Pe seara, am fost la un lac foarte aproape de mare. Am prins (ca de obicei) ultima barca. Am incercat o barca de viteaza. M-a lipit de scaun de cum a pornit. Mergea de cel putin 2 ori mai repede decat soferul care ma duce la serviciu. Asa ca am facut ocolul lacului pana sa apuc sa ma dezmeticesc. Toata afacerea a durat vreo 5-6 minute. Am facut si vreo 2 cercuri bruste in ceva care semna cu intors masina cu frana de mana. Oricum, senzatia de vant-in-fata nu a fost deloc rea.

Apoi am ajuns la malul marii. Una din putinele sanse sa vad un apus (aici se face noapte la 6 jumate). Era nor. Nu-i nimic - mi-am facut suta de poze :). Plaja era plina de oameni imbracati pana in gat (si erau 30 de grade). Sariul asta acopera fiecare bucatica de piele a unei femei - mai putin gleznele si gatul (damn it!).

Am inteles de la prietenul meu indian ca asa isi petrec oamenii seara in partea asta de lume: vin pe plaje sa ia aer - si sa-si ude pantalonii/sariul - intra imbracati in mare (intra in mare e un fel de a spune pentru ca nu am vazut decat pescarii sa intre in apa mai mult de genunchi sau cel mult braul. Sunt singurul non-indian dupa plaja, asa ca sunt un fel de atractie turistica. Macar nu se supara cand le fac poze. Asa ne uitam si noi cand vedem un negru pe plaja?... daca arata bine cred ca da ;)

______

India - ziua 10, ziua 9, week-end, ziua 6, ziua 5, ziua 4, ziua 3, ziua 2, prima zi
______
Autor: Alexandru Purice

 
Tag-uri
| asia | India |
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorMartie 2024 Anul urmator
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]