dordeduca
0 evenimente in martie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
19 mai 2010 brz

Garantat McLaughlin

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii

Formatul precedent al uneia dintre cele mai bune productii TVR 1, Garantat 100%, continea un moment cand trupa de muzica presta o piesa dedicata invitatului emisiunii. Piesa era fie o compozitie originala a vreunuia din membrii trupei, fie o prelucrare a unei creatii clasice, pop-rock sau folclorice. Trupa de muzica de la Garantat 100% insemna Razvan Mirica - chitara, Puiu Pascu - keyboards, Relu Bitulescu - tobe, Virgil Popescu - bass. Pe ultimii doi i-am regasit aseara in Sala Palatului, printre cei 2.000 de spectatori ai concertului lui ">John McLaughlin.

Venit pentru a treia oara in Romania, de data asta in cadrul 4th Dimension Tour, Mc Laughlin n-a umplut nici jumatate din locurile eternei Sali a Palatului, dar asta n-a parut sa-l deranjeze in vreun fel. Pret de 2 ore si 10 minute, domnul acesta cu nume fosnitor si colaboratorii sai, reuniti, incepand din 2007, in the 4th Dimension ("a new jazz fusion quartet"), au produs o intamplare muzicala incantatoare.

Imbracat in costum negru, camasa alba, guler inalt, fara de cravata, purtandu-si cei 68 de ani cu o eleganta aristocrata amintind de Ghepardul lui Lampedusa si Burt Lancaster, McLaughlin si ai sai (Gary Husband - keyboards & tobe & Mac, Mark Mondesir - tobe, Ettiene Mbapp� - bass) au produs dovada vie a ce se poate obtine in viata atunci cand iti alegi meseria potrivita talentelor native si dorintelor adolescentine.

Dincolo de extrema dexteritate in manuirea instrumentelor, dincolo de degetele negre ale lui Mbapp� incalzite, in momentele de plan secund, de niste manusi inca mai negre, dincolo de energia lui Husband, sarind din instrument in instrument cu frenezia unui Don Juan prea putin fidel numelui sau din pasaport, dincolo de perfectiunea ritmata si de ritmul perfect ale lui Mondesir, dincolo de emotionanta generozitate cu care McLaughlin si-a pus in valoare colaboratorii de scena, fara a-si uita rolul de protagonist, dincolo de halucinantul duo de tobe dinspre final, dincolo de splendida serie de improvizatie in 4 punctata de zambetul larg si fericit al lui Mondesir, dincolo de vulcanicele standing ovations de la final, seara care a fost lasa in urma un parfum ce cu greu se lasa confiscat de cuvinte.

N-am sa inchei inainte de a mentiona cele doua tricouri ACDC pe care le-am zarit in sala inainte de inceperea concertului. McLaughlin a venit in Bucuresti la o zi dupa legenda australiana si ai ei 60.000 de ragusiti, la doua zile dupa finala Champions League la handbal feminin si cu o saptamana inainte de unul dintre ucenicii sai, Al Di Meola.

"People, keep on on living!"



____________________________________
Update/bonus / O reactie care n-a putut fi acomodata in spatiul prea limitat al comentariilor asa ca o reproducem aici (nr)

O Pour les connaisseurs
Cam la asta ma asteptam luni seara, un concert exclusiv pentru cei care pot diferentia sunetele scoase de un Stratocaster si cele de un Telecaster. aveam emotii..incercam sa ma dau expert in sunete si simtiri, sa nu ma las impresionata de toti domnii aceea care scriu istoria muzicii de pe scena.

M-am inselat...
In asta consta maretia unui adevarat muzician, un artist matur, care iubeste ceea ce face, o face cu o pasiune tacuta, cu respect pentru religia lui interioara si cu iubire pentru cei mai tineri.
Muzica lor nu este pentru asa numitii cunoscatori..este pentru cei care vor sa o asculte cu adevarat.

Cuvinte nu gasesc ... stiu doar ca stateam pierduta intre sunete, zambind, corpul meu dansand mut si inert.
Nici John McLaughlin nu a folosit prea multe cuvinte, nu are nevoie de ele.

A patra dimensiune nu este timpul care trece, este muzica care ramane.
- mara


______
Autor: Mihai Brezeanu
 
Tag-uri
| concert | jazz | Bucuresti |
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorMartie 2024 Anul urmator
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]