dordeduca
0 evenimente in aprilie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
05 octombrie 2009 doru

Cu bicicleta in Dolomiti

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii

Traseu: Paneveggio (1495m) - Val Venegia - cabana Baita Segatini (2190m) - Passo Rolle (1980m) - San Martino di Castrozza (1444m) - Rifugio Miralago/Lago di Calaita (1613m) - Prade (773m);
Date tehnice: AICI
Distanta: 44km;
Diferenta de nivel pozitiva: 1107m;
Altitudine maxima: 2190m;

O noua dimineata in care ne pregatim agale de tura,si asta pentru ca bucata ce urmeaza nu ne motiveaza foarte tare. Din Canazei ne asteapta o portiune lunga pe marginea soselei, pana in Bellamonte. Cum focusul nostru sunt in principal drumurile off-road, decidem sa scutim portiunea asta cu masina. Sunt vreo 35km si 400m diferenta de nivel pe care-i scadem din palmares, dar intrucat nu suntem aici pentru performanta, nu parem prea afectati. Urmeaza asadar o dimineata tihnita, cu luat masa la o masuta in parc, plimbat alene prin Predazzo, si facut plaja in iarba proaspat cosita.

In Paneveggio, dupa pranz, ne despartim in sfarsit de masina, si ne angajam pe portiunea de traseu ce face o bucla prin Val Venegia pana in Pasul Rolle. Din estimarile mele, scazand bucata de sosea neparcursa, am avea cam 300m diferenta de nivel pana in pas. Aproximare relativ buna, avand in vedere ca in final am facut exact dublu, adica 600m, fapt ce-mi aduce aprecierea unanima a colegilor de tura :).

Urmam soseaua secundara pe care-o parasim in curand pentru a intra pe forestierul de pe Val Venegia. In fata ni se deschide un perete de stanci ametitoare, ce culmineaza cu semetul Cimo della Pale. Poteca defileaza pe la baza stancilor, si urca treptat pana la cabana Baita Segatini, la 2190m.

De aici coboraram rapid pana in pasul Rolle (1980m), de unde Alina se intoarce iar la masina in Paneveggio. Restul continuam pe serpentinele soselei spre San Martino di Castrozza. Dupa cateva curbe, ne plictisim de asfalt, si ochim o poteca ingusta ce taie toate meandrele soselei. Portiuni abrupte, viraje stranse, aici ne simtim in elementul nostru. In final, poteca pierde legatura cu soseaua, si ne scoate intr-o periferie din San Martino, de unde ne orientam cu ajutorul GPS-ului spre forestierul ce continua catre Refugiul Miralago.

Pe drum oprim sa mancam la o mica cabanuta, si dupa ce trecem cu bicicleta in spate punctul accidentat al traseului, coboram lin spre lacul Calaita si refugiul Miralago (1613m). Pe malul lacului ne imbracam pentru coborarea ce urmeaza drumul ingust, dar asfaltat pana in Prade. Dupa primele sute de metri, imi dau seama ca suntem pe coborarea descrisa de baietii de la BikeAttack: asfalt impecabil, inclinatie mare, peste 12%, viraje deschise. Dam drumul la frane, si ne avantam la vale cu viteze ametitoare. Viteza maxima o atinge 29er-ul: 77km/h. S-ar fi putut si mai mult, insa instinctul de conservare isi face constincios datoria, asa ca suntem multumiti cu portia servita de adrenalina.

Ajunsi jos in Prade (773m), ne reintalnim cu Alina si decidem sa lasam urcarea Pasului Brocon pentru maine, indreptandu-ne direct catre campingul din Castello Tessino, recomandat calduros de baietii de la Bike Attack.


______
Autor: Doru Staiculescu

PREV 5 NEXT
Pagina: 1234 5 678910
 
Tag-uri
| ciclism |
Impresii
Contine 17 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorAprilie 2024 Anul urmator
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]