dordeduca
0 evenimente in aprilie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
28 august 2011 Cornelia

Calatorie pe doua roti - Artmania, Apuseni, Hateg

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii

De la Sibiu plecam patru, fiecare in saua lui. Ni se alatura, lui Laurentiu si mie, Vali si Dan, din Moinesti, cu cate un Vulcan si un Marauder. Deci, plec la drum cu trei choppere.

021art

Urmam traseul Sibiu - Axente Sever - Blaj - Aiud unde ploaia ne face pofta de mancare. E mai intai linistita, apoi destul de insistenta incat sa oprim pe marginea drumului, exact in fata unui restaurant.

dinaiud

Norocul nostru ca a venit ciorba greu (una foarte buna, de tarhon) ca altfel norul de piatra ne lovea din plin din mers. Desi nu a apucat sa ma ude, am tras invatatura sa imi cumpar cat mai repede echipamentul de ploaie

022art

Propun sa ne indreptam spre Remetea si sa lasam Rosia Montana ca destinatia de maine. Mergem cascand ochii la Muntii Trascaului (sau Troscaului cum se amuzau baietii) si nu avem noroc de cazare in satucul meu de suflet. Este Sfanta Marie maine si lumea e in vacanta. Iar ploua, dar spre Baru gasim niste camere libere. Parcam, ne cazam si apoi plec cu Dan sa luam de mancare (si doua-trei beri).

023art

Dimineata, cafeaua vine ca bonus cu niste craite alaturi. Ni se cere voie sa se deschida radioul cu manele. Acceptam sa nu stricam cheful omului si zenul nostru si luam calea Rosiei Montane.

025art

Dimineata promite o zi cu soare.

028art

Micul dejun il luam la Turda, inainte de a ne minuna de imensa salina. Eu o mai vizitasem inainte de reamanajare, prin facultate, poate prin 2002.

026art

Si acum m-au trecut fiori cu gandul la caznele ce au dus la formarea acestei minuni, cu gandul la caii care orbeau de la atata munca in intuneric, invartind la freza.

027art

Ne indreptam si spre Cheile Turzii. Desi nu sunt foarte spectaculoase (amicii compara cu Cheile Bicazului de acasa), drumul este serpuitor si pentru mine placuta tare partea de macadam. Mai putin pentru chopperele lor. :)

029art

Traseul nostru spre Rosia mai poposeste pe Valea Ariesului, aiurea, la umbra.

030art

La Albac, particica asta faina din Apuseni, propun sa luam pranzul la Perla Ariesului, acolo unde in toamna am avut parte de un festin gastronomic. Nu au ciorba de tarhon, dar au niste pastravi despre care pot jura ca dimineata inca inotau in Aries. Placita cu branza pe lespezi mi-a aburit topcase-ul pana la destinatie, dar gustul e de neuitat.

032art

La Rosia Montana innoptam tot unde am ramas si in toamna, la domnul cu o minunata cornata.

033art

Seara ne plimbam un pic la pas pe ulitele candva animate de viata romanilor, ungurilor si a germanilor prieteni. Trecem pe rand pe langa scoala romaneasca, germana si ungureasca. Acum... vantul ravaseste deja primele frunze de toamna.

034art

Azi imi iau ramas bun de la cei doi amici ce ne-au insotit din Sibiu.

035art

Inainte de asta, reusesc sa imi trantesc motorul (de pe loc) de doua ori in cateva minute. Poate nu vroia sa plece de prin locurile astea?

036art

O ceata laptoasa se ridica peste vechile cariere de aur.

038art

Vizitam si noi mina romana. Regretasem in toamna ca nu am apucat sa patrund in subteranul ei.

039art

Unul dintre cei mai pasionati ghizi pe care i-am cunoscut vreo data ne plimba in dialog de la daci la romani si pana in zilele noastre.

040art

Tonele de aur scoase in filoane groase de la Alburnus Maior au scos Imperiul Roman pe timpul lui Traian din criza.

041art

Toata familia lucra in mina: sot, sotie si copii. O expozitie de fotografie alb-negru ale realitatii de acum aproape 100 de ani imi infatiseaza sorti triste.

042art

Ciudat cum una dintre cele mai  grele meserii aducea unul dintre cele mai mici venituri celor ce o practicau, dar in schimb asigurau o speranta de viata rareori peste 40 de ani.

044art

Imi iau ramas bun de la Rosia Montana si inca mai sper ca nu se va da drumul la exploatare.

045art


______
Autor: Cornelia Florea

PREV 2 NEXT
Pagina: 1 2 3
CUPRINS: {name}  
 
Tag-uri
| Hateg | Sibiu | Albac | Cheia |
Impresii
Contine 83 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorAprilie 2024 Anul urmator
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]