dordeduca
0 evenimente in aprilie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
26 august 2015 Daniel, Alexandra

Bucharest GreenSounds Festival, acordurile ascendente averselor

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii
Chiar daca vremea nu a fost de partea bucurestenilor (sa dam vina pe BOR pentru ca a invocat cu prea mare ardoare ploaia?), asta nu i-a impiedicat sa iasa de sub acoperisuri si sa-si murdareasca ghetutele in Herastrau. Inarmati cu umbrele* si echipati pelerine, oameni de toate varstele au facut dansul ploii intre cele doua scene amenajate una in fata celeilalte ale Bucharest GreenSounds Festival. Trebuia intr-adevar sa depui putin efort pentru a tine pasul cu concertele care s-au desfasurat cu precizia unui ceas elvetian: imediat dupa aplauzele de final ale unei trupe trebuia sa iti indrepti atentia catre scena opusa.

Festivalspectatorii au avut parte de 3 zile cu un line-up generos si consistent - cu intrare libera! prin bunavointa Primariei Capitalei - courtesy of Creart. Daca anul trecut, prima editie GreenSounds Festival a facut parte din seria evenimentelor dedicate celebrarii a 555 ani de la prima atestatare documentara a Bucurestiului, anul acesta a fost inca o sarbatoare a orasului, o celebrare prin muzica si dans a capitalei noastre (in competitie pentru capitala culturala a Europei in 2021) colorata si plina de viata si, de ce nu, o incurajare a turismului de festival.

Headliners in prima seara au fost cei de la Subcarpati & Orchestra, care atrag in continuare un public din ce in ce mai numeros datorita sound-ului lor caracteristic, un melange intre Dub, Hip Hop si folclor neaos . O trupa in fata careia nu ai cum sa stai pe loc - cum s-a vazut limpede la fata locului, chiar si pe ploaie.

 

Asian Dub Foundation

Ziua 2, ploaia s-a mai domolit, cerul parca s-a mai luminat, lume multa din nou in parcul Herastrau. Coma, ROA, Pistol cu Capse si ZOB au incins pajistea pentru a le face loc celor 3 mari nume de sambata seara. Apropo, "daca vrei ca un biet pisoias (miau, miau)", in toamna aceasta, ZOB isi lanseaza un nou album dupa o pauza de 5 ani si 22 de ani de experienta in domeniu. Ar fi frumos, daca nu pentru trupa, macar "pentru vrabiutele fara o aripioara" sa ne prezentam la concert sa vedem ce au copt cei trei zobi pentru noi.

Inaintea trupei mult asteptate (pentru cel putin o piesa) au urcat pe scena mare cei de la Dubioza Kolektiv. O trupa numeroasa din Bosnia care a pus publicul in miscare de la primele acorduri. Nu exista un gen muzical care sa defineasca ceea ce fac acesti baieti, insa energia este cuvantul care ii defineste pe ei. Au comunicat foarte bine cu publicul, au acoperit intreaga scena si au captat atentia oamenilor nu numai prin sound ci si prin versuri inteligente presarate cu mici rautati politice si culturale. Pe mine m-au facut sa ii caut si a doua zi si sa ascult tot ce am prins de la ei.

A venit si momentul celor de la Guano Apes, formatie care arata si suna neschimbat, si anume foarte bine. Solista Sandra Nasic are aceeasi voce, cand suparata, cand calda si melodioasa. Bineinteles, toata lumea a asteptat „imnul” lor, piesa „Lords of the Boards”, care a fost cantata integral de public si cu care ei au incheiat concertul.

Putem spune ca sambata a fost ziua trupelor care canta de 20+ ani, deoarece in incheierea serii au fost cei de la Fun Lovin’ Criminals, care au mai calmat spiritele cu stilul lor hip hop-ish, blues-ish, jazz-ish, funk-ish.

Ziua 3 a fost ceva mai calma, mai chill, din punct de vedere al trupelor, pentru o incheiere lina a festivalului. Cap de afis au fost cei de la Nouvelle Vague, care s-au prezentat ca la un eveniment cu staif, imbracati la patru ace insa cu o atitudine foarte dezinvolta. Publicul a fost incantat nu numai sa ii auda, dar sa si vada show-ul pus in scena de fete (Liset Alea & Elodie Frege - altele decat la Electric Castle), care au cantat si au dansat in stilul lor caracteristic.

Pe langa lista generoasa de trupe care au concertat, au fost puse la dispozitie si alte atractii printre care un food court, suficient de diversificat incat sa ii satisfaca si pe cei mai pretentiosi gurmanzi, o varietate de bauturi si cocktailuri cu si fara alcool si nelipsitele chioscuri cu accesorii si imbracaminte hip.


De Phazz

Chit ca a fost sau nu o replica a festivalului din Cluj (de observat noroiul), evenimentul a fost un succes si sa speram ca nu se opreste la editia nr 2. Big up GreenSounds! Big up Primaria Bucuresti! (da, chiar am scris asta)


Sursa poze: Bucharest Greensounds Festival. Si mai multe poze @Cristian Vasile (Bucuresti Optimist): ziua 1, ziua 2, ziua 3

_____________
* inca un avantaj al unui festival open-air cu intrare libera



______
Autor: Daniel Coman
Alexandra Deaca
 
Tag-uri
| creart | festival | open air | Bucuresti |
Impresii
Contine 16 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorAprilie 2024 Anul urmator
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]