Celebrare internationala a gingaselor foi de varza umplute tandru cu multa carne tocata si mirodenii. Romanii nu se dezic si-si invita tovarasii de continent sa deguste traditionalele sarmale care insotesc orice sarbatoare respectabila a crestinilor si mancailor.
Program:
22 septembrie: Dupa-amiaza: Sosirea turistilor, invitatilor si participantilor la festival, intampinare cu palinca
Seara: CINA; vizitarea localurilor – incalzire pentru festival;
CAZARE in pensiuni turistice rurale**/ ***/ **** sau sau la Hotel PRAID**
23 septembrie:
07.30 : „DESTEPTAREA !!!” cu fanfara comunei;
08.30 : MIC DEJUN
10.00 : „Parada de debut” – defilarea cu echipele participante din centrul localitatii pana in parcul din fata Casei de Cultura PRAID – locul de desfasurare al festivalului
10.30 : Discursul de deschidere din partea organizatorilor, sponsorilor si prezentarea echipelor concurente si a concurentilor individuali
11.30: incepe Concursul pentru Cea mai Mica, Mare, Originala si .... GUSTOASA sarma, cea mai difersificata gama de sortimente, cea mai frumoasa prezentare, cel mai tanar concurent...
13.00: PRANZ, condimentat cu melodii si dansuri populare din diferite regiuni folclorice (alternativ vizitarea muzeului, a galeriei foto, casei memoriale „Aprily Lajos”, etc)
14.00: Concursul auto pt. femei, cu probe de indemanare la sofat si la indatoririle casnice
15.00 : Campionatul de fotbal cu capatane de varza si ungerea „cavalerilor verzei”
16.00 – 18.00: Concurentii prezinta sarmalele preparate juriului si publicului
18.00: Prezentare de moda (in paralel are loc dezbaterea juriului)
18.30 : FESTIVITATEA DE PREMIERE, pe categoriile mai sus amintite
19.30 : Licitarea sarmalelor castigatoare - alegerea „Printesei Sarmalelor”; CINA
20.30 : Concert cu artisti ai Teatrului de Rock din Budapesta; CAZARE.
24 septembrie:
08.00 : MIC DEJUN
10.00 : Festivitatea de inchidere: concert si Receptie in Salina PRAID cu program folcloric. |
|