dordeduca
0 evenimente in august:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

xx
Evenimente
26 martie 2004 - 28 martie 2004

Festival de umor cazon , Sibiu

galeriefilmcazarehartaComentarii
FESTIVALUL NATIONAL DE UMOR CAZON
"PODUL MINCIUNILOR" - editia a XIV-a

Regulament
Festivalul de umor cazon "Podul Minciunilor", organizat de catre Cercul Militar Sibiu, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Sibiu si Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" Sibiu, se desfasoara in zilele de 26-28 martie 2004, avānd urmatoarele sectiuni:
1. CREATIE
a) literatura satirico-umoristica (schite, pamflete, scenete, monologuri, povestiri, cuplete etc.);
b) epigrame;
c) grafica satirico-umoristica
d) fotografie satirico-umoristica;
e) videoclip satirico-umoristic.
La aceasta sectiune participa creatori profesionisti si amatori, atāt din armata cāt si din societatea civila, care abordeaza subiecte din domeniul vietii militare. Neincadrarea in specificul Festivalului atrage dupa sine respingerea respectivelor lucrari de la jurizare.
Fiecare autor poate trimite maximum 2 creatii literare (care sa nu depaseasca. fiecare in parte, 4 pagini dactilografiate), 10 epigrame, 10 lucrari de grafica sau fotografie. Lucrarile literare nu vor fi semnate, ci vor purta un motto sau pseudonim. Acelasi motto va figura pe un plic inchis, in interiorul caruia se vor gasi: numele real al autorului, adresa, profesia si vārsta. Plicul se va atasa lucrarilor trimise pentru concurs si nu va fi deschis decāt dupa jurizare.
Lucrarile de grafica si fotografie satirico-umoristica vor fi semnate. Ele nu vor fi mai mici de 12x18 cm si nu vor depasi 50x50 cm. Se vor expedia prin colet postal, pe cāt posibil in ambalaj usor si rigid, pe adresa: Cercul Militar Sibiu, B-dul Victoriei, nr. 3-5, cod 550024, Sibiu.
Ultima zi de primire a lucrarilor: 15 martie 2004, data postei.
Lucrarile literare, precum si lucrarile de grafica selectionate pentru a fi expuse, nu se restituie, ele ramānānd in patrimoniul Cercului Militar Sibiu.
Prin trimiterea lucrarilor, se considera acceptate integral prevederile prezentului regulament.
2. INTERPRETARE
A) Satira si umor
a) interpreti individuali;
b) duete;
c) grupuri.
B) Pantomima
a) interpreti individuali;
b) duete;
c) grupuri.
Sectiunea este destinata in exclusivitate formatiilor si interpretilor din institutiile militare de invatamānt ale M.Ap.N., M.I., S.R.I. si din Cercurile Militare, care pot participa in Festival cu cāte un grup compus din maximum 10 membri, 2 interpreti individuali si un duet.
Este absolut necesara incadrarea stricta in urmatoarele limite maxime de timp:
- interpreti individuali - 5 minute.
- duet - 7 minute.
- grupuri - 12 minute.
Ordinea intrarii in scena va fi stabilita prin tragere la sorti, in cadrul sedintei tehnice.
Din juriu vor face parte personalitati ale vietii cultural-artistice, militare si civile, nationale si locale. Deciziile juriului sunt inatacabile.
Jurizarea si premierea se va face distinct pe categorii de institutii:
a) colegii militare liceale;
b) academii ale categoriilor de forte, M.I., S.R.I., scoli de aplicatie ale armelor si scoli de maistri si subofiteri;
c) cercuri militare.
Tematica abordata trebuie sa se refere cu predilectie la genul si specificul activitatii institutiei pe care o reprezinta. Pentru a candida la unul din premiile acordate de juriu, media notelor obtinute trebuie sa fie de minimum 7.
Cercul Militar Sibiu, Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Sibiu, redactiile unor publicatii militare si civile precum si sponsorii Festivalului ofera diplome si premii in bani si obiecte.
In afara premiilor obtinute, cele mai bune lucrari literare, de grafica si fotografie vor fi publicate in presa militara si civila.

Confirmarea participarii la Festival se va face pāna cel tārziu in data de 15 martie 2004, cu transmiterea prin fax, la nr. 0269.436362 sau nr. 0269.215554, a tabelului nominal al participantilor, ce nu poate depasi un numar de 15 membri. Institutiile militare de invatamānt inscrise in concurs, vor transmite cu cel putin doua zile inainte de sosire, numarul documentului de alocare la drepturi, la U.M. 01512 Sibiu, telefon 0269.432990 int. 1125, 1150, 1132 sau 1133.
Informatii suplimentare: Col. (r) Puiu Saramet - Tel. 0269.215373; 0269.432990 int. 1170; 0723.551318, STAR 97/2103/1170.

 
Tag-uri
La Sibiu 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorMartie 2004 Anul urmator
    
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru placerea cititorilor nostri. Avem totusi niste Conditii de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan Ć®n hibernare; posibil săĀ revenim Ć®ntr-o formă nouă. ĀÆ\_(惄)_/ĀÆ [Fb / Ig]