Putin inainte de rasaritul soarelui, cand intunericul si ceata n-au facut inca loc zilei, gospodarii din Gyula ies in curte, aprind un foc de paie dupa care aleg cel mai aratos porc din ograda si-i curma existenta terestra, intr-o atmosfera amintind de vechile ritualuri pagane. Acest obicei are radacini stravechi, de pe vremurile cand porcii nu erau domesticiti ci aleragau liberi in padure pana in momentul sarbatorii traditionale in cadrul caruia erau omorati.
![](/pictures/a5ad3fbfe88986dd08f6b620689c0459.jpg)
Chiar daca trezitul voluntar cu noaptea-n cap nu vi se pare o initiativa adecvata in zilele libere, va puteti bucura din plin de festivalul macelarilor chiar daca nu participati de la primele ore. Carnea porcilor proaspat sacrificati e gatita dupa retete traditionale, bucatele fiind servite in timpul festivalului, ocazie ideala de a afla ce inseamna V�reshurka, M�jashurk�, Tokaszalonna sau Ohryalevesh si de a aduna povesti bune bune de indispus prietenii vegetarieni.
Un must see pentru cei mai hardcore dintre voi este concursul pe echipe de taiere a porcilor!
![](/pictures/4979f5f48d9ae45ce3d3c797bb115d0a.jpg)
Gyula Tourist Office
+36 66/561-681
[email protected]
![](/pictures/34783243adf669bfd079c896ff0d11ac.jpg)
|
|