Targ international cu caracter profesional dedicat mancarilor si bauturilor de calitate, considerat primul de acest gen din Europa (a fost inaugurata de Contele Juan de Burbon, Conte de Barcelona in 1987 – la inaugurare au participat 73 de companii si 8.000 de vizitatori).
Ce-a de a 20-a editiea acestui targ va avea loc intre 8 si 11 mai 2006 in Pavilionul de Cristal, Madrid - Pabellones de Cristal, Arena y Sat�lite Arena del Recinto Ferial de la Casa de Campo de Madrid.
Editia precedenta a adunat la un loc: 1208 companii participante si a fost visitata de cca 58.000 profesionisti ai domeniului si cca 700 de ziaristi acreditati.
Accesul publicului larg este permis doar in cadrul Atelierului Simturilor (El Taller de los Sentidos), dar aici ii asteapta nenumarate suprize: salonul dedicat pestelui unde vor invata sa recunoasca prospetimea pestelui dupa aspect si culoare, retete simple de preparare si beneficiile pe care consmulul de peste le aduce vietii noastre, coltul cafelei – Supercafe – cu cele mai bune cafele, cele mai bune beri din lume alaturi de cele mai fine vinuri pe care le puteti gasi in Tunelul Clubului vinurilor Gourmet, paine de casa, tunelul branzei – unde puteti degusta cele peste 70 de tipuri de branza finaliste ale concursului Gourmetquesos, Tunelul maslinelor – unde veti gasi toate varietatile de masline existente in lume, sau puteti vizita Bucataria viitorului unde cei mai mari bucatari ai lumii va vor delecta cu creatiile lor.
Salonul a acordat o atentie deosebita educarii gusturilor copiilor inca de la inceputurile sale, asa ca si de data asta copii vor avea activitati special destinate
Si activitatile aditionale pentru profesionisti promit sa fie interesante. Printre acestea: concursul de taiere de sunca jamon care promite sa il trimita acasa pe castigator cu un premiu de 1,800 euro si sa speram toate degetele intacte, concursul cea mai buna branza – avand 10 finaliste in fiecare dintre cele 7 categorii (vaca, doua categorii oaie, capra, branzeturi mucegaite, tortas si amestecate) si decernari de premii pt cel mai bun ghid gourmand, cea mai buna carte de bucate, etc.
Una peste alta, targul promite sa fie o experienat atat pentru turisti cat si pentru profesionisti.
Program:
Targul Intermational Gourmet – deschis doar specialistilor - intre 10 – 19 in fiecare zi
Cost intrare: 15 euro
Va exista o jumatate de zi de vizitare pentru studentii scolilor de profil
Atelierul simturilor – deschisa publicului larg – in fiecare zi intre 12 si 19.
Intrarea 6 Euro – care includ 6 bilete pentru degustari.
Madrid Central Tourist Office
Tel +34 91 588 29 00
Fax +34 91 366 54 77
[email protected]
www.munimadrid.es
|
|