dordeduca
0 evenimente in martie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Stiri
16 august 2015

Dacii si romanii, din nou fata in fata

galeriefilmcazarehartaComentarii
Campania de toamna in reconstituirea istorica antica din Romania mai are doua mari ”batalii”: Festivalul Antic Tomis si DacFest.
Festivalul Antic Tomis va avea loc si anul acesta pe litoralul romanesc, la Constanta, in Parcul Tabacariei, in perioada 28-30 august. Ca in anul precedent, cap de afis vor fi cele doua trupe de reconstituire istorica antica din Transilvania, Terra Dacica Aeterna de la Cluj si Asociatia Culturala pentru Istorie Vie din Alba Iulia. Pe linga taberele cu ateliere antice, lupte de gladiatori, muzica si dansuri antice, teatru antic sau gastronomie dupa retete antice, publicul va vedea din nou lupte intre daci si romani, cu prezentarea tacticilor vremii si a echipamentelor celor doua tabere ”inamice”. Este cel mai mare si mai impresionant festival istoric de pe litoral din cursul intregului an!

Manifestarea va fi urmata la distanta de nici o saptamana  - 4-6 septembrie 2015 - de DacFest, festivalul de traditie organizat de Asociatia Terra Dacica Aeterna,  cu sprijinul autoritatilor judetene din Hunedoara, Consiliului Local si primarului din Simeria si a unor sponsori. Manifestarea va avea loc, la fel ca anul trecut, pe platoul de la poalele celebrei Magura Uroiului, o locatie incarcata de istorie si vestigii arheologice din toate timpurile, usor de gasit din orice directie ar veni cei interesati.



Terra Dacica Aeterna va fi si aici alaturi de prietenii de la Alba Iulia, pentru un sfarsit de saptamana intens, dedicat promovarii istoriei antice si a turismului cultural-istoric din zona. Anul acesta vor fi peste 100 de reenactori, care vor desfasura in fata publicului diferite scenarii si ritualuri, activitati civile de tip ateliere si activitati interactive cu publicul. Luptele, de mare amploare, se vor desfasura pe un teren bine delimitat, intre doua fortificatii temporare, una dacica si una romana, lasand suficient spatiu pentru publicul care, organizatorii spera, vor fi mai numerosi decat anul trecut.

Printre atelierele pe care Terra Dacica Aeterna si colegii din Alba le vor organiza se numara cele de fierarie, ceramica, metaloplastie, prelucrarea pielii, lemnului, osului si cornului, tesatorie, gastronomie dacica si romana, jocuri de indemanare, monetarie, instructie militara dacica si romana cu publicul doritor, sub indrumarea si supravegherea membrilor celor doua asociatii.

in apropierea evenimentului va exista o zona de campare pazita, unde pasionatii de istorie veniti de la mari departari sa isi poata instala un cort; zona va fi dotata cu sursa de apa si toalete ecologice. Trupa de la Alba Iulia va fi prezenta, la ambele evenimente, ca de obicei, cu legionarii romani, luptatorii daci, dansatoarele si gladiatorii pe care publicul din Alba si nu numai ii cunoaste deja foarte bine.



Terra Dacica Aeterna a fost infiintata in 2007 la Cluj-Napoca, fiind prima trupa de reconstituire istorica antica din Romania, cu peste 70 de membri din intreaga tara. Terra Dacica Aeterna abordeaza aspecte de viata civila si militara ale civilizatiilor dacica, romana si sarmatica, avand trei structuri militare si mai multe ateliere civile, unde publicul poate sa observe mestesuguri facute dupa modele si metode antice si chiar sa participe activ, mai ales copiii. Asociatia a introdus de mai multi ani in Romania conceptul ’’Lectia de istorie vie”, o alternativa de predare a istoriei, dedicata elevilor si nu numai, in care se imbina armonios si util explicatiile teoretice cu demonstratiile practice. Romanii, dacii si sarmatii TDA vor fi din nou la Simeria in aceasta toamna, fata in fata pe campul de lupta si alaturi de public in tabara civila.

DacFest este unul dintre cele mai importante festivaluri de reconstituire istorica din Romania, alaturi de Festivalul Apulum si Festivalul Cetatilor Dacice, cu un inalt grad de seriozitate si profesionalism asigurat de cele doua asociatii care colaboreaza de citiva ani. Un eveniment care nu trebuie ratat de pasionatii de istorie antica si de reconstituire istorica la cel mai inalt nivel, care vor sa retraiasca istoria asa cum a fost.


Tag-uri
festivalliving historyreconstituireterra dacica La ConstantaSimeria
 
stiri
Garana din ce in ce mai mare - Program final
16 mai 2018
Garana din ce in ce mai mare - Program final

A 22-a editie a super-festivalului de jazz din inima & ficatul Semenicului propune 24 de concerte pe 3 scenpe larg


Daca e Gopo, e prono
26 martie 2018
Daca e Gopo, e prono

Pronosticurile redactiei ddd pentru a 12-a editie a Galei cinematografiei romanestipe larg


Fondul Jazz in the Park: call for projects (30.000 EUR)
02 martie 2018
Fondul Jazz in the Park: call for projects (30.000 EUR)

Fondul Jazz in the Park, mecanismul prin care participantii sustin arta si se implica in comunitate.pe larg


Trasee noi in Colinele Transilvaniei
14 ianuarie 2018
Trasee noi in Colinele Transilvaniei

Reteaua a fost dezvoltata cu inca 350 de km, pe sectiunea de sud a destinatiei, zona Rupea - Sibiu - Mediaspe larg


Ce-a fost bine in 2017: primul an fara accidente aeronautice mortale
02 ianuarie 2018
Ce-a fost bine in 2017: primul an fara accidente aeronautice mortale

*zboruri comerciale (cu reactie) de pasageri pe larg


Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorMartie 2024 Anul urmator
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]