dordeduca
0 evenimente in martie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Stiri
02 iulie 2015

7 pentru Arkadia ShortFest 2015

galeriefilmcazarehartaComentarii
Arkadia ShortFest este de-abia la a 2-a editie, insa se anunta un eveniment consistent si organizatorii ne-a trimis o lista de motive, 16 semne de exclamare si 10 x 'autentic' pentru participarea la eveniment. Asta daca numele localitatii gazda nu e in sine un motiv suficient pentru un 'check-in' :)  

7 motive pentru care trebuie sa dai "check-in" la Arkadia ShortFest 2015

Editia a 2-a a Festivalului International de Film Arkadia ShortFest va avea loc in weekend-ul care urmeaza, 3 – 5 iulie, la Baicoi. Daca nu v-ati rezervat deja bilet, iata 7 motive care va pot inspira sa o faceti!

1. Este o locatie autentica!

Organizatorii au reinventat spatiul uzinei Camexip pentru a-l face timp de 3 zile locul perfect pentru o altfel de industrie decat cea pentru care e folosit zi de zi! Proiectiile de film vor rula pe ecranele uzinei, care poate gazdui in incinta ei circa 500 de spectatori.

Despre cate Festivaluri se poate spune ca inchid uzine si le transformain spatiu cultural? Trebuie sa admiti ca acesta este o pata de autenticitate care-ti trezeste curiozitatea.

2. Alegi castigatorul competitiei de scurt-metraje!

Selectia oficiala de anul acesta include 23 de scurt-metraje internationale, organizate in 4 calupuri. Doua dintre calupuri sunt formate din filme studentesti ale unor cineasti promitatori si intra intr-o competitie in care publicul decide castigatorul. Pentru acesta un artist roman contemporan a pregatit o lucrare autentica pe care sa o ofere ca premiu.

Pe langa productiile studentesti poti vedea scurt-metraje premiate in mai multe Festivaluri internationale, inclusiv doua selectii trimise special pentru acest eveniment de catre ECU (The European Independent Film Festival) si Bristol Encounters.

3. (re)Vezi "Cainele Japonez"intr-o atmosfera autentica!

Sambata seara va avea loc proiectia lung-metrajului "Cainele Japonez", in regia lui Tudor Jurgiu. Mai trebuie sa spunem de ce nu trebuie sa ratati acest moment – proiectia unuia dintre cele mai apreciate productii romanesti a ultimilor 2 ani? Iar daca ati vazut deja filmul, stim sigur ca v-ar placea sa il revedeti. De data asta intr-o uzina! Asta da poveste!

4. Participi la workshop-uri gratuite!

Doi fotografi profesionisti vor discuta cu tine despre conceptul de "autenticitate" in fotografie si iti vor oferi coordonatele cele mai importante dupa care sa te ghidezi in acest domeniu. Inscrierea se face vineri, inainte de deschiderea oficiala.

Dupa ce ai cunoscut oameni interesanti la Festival, ai petrecut alaturi de prieteni si te-ai delectat cu proiectiile primelor doua zile, poti sa mai urci o treapta si sa inveti cum sa iti invingi emotiile si sa povestesti publicului larg experientele autentice ale celor doua zile. Actrita Iulia Verdes va tine in a 3-a zi de Festival un workshop de Public Speaking folosind tehnici din arta actorului.

Daca ai copii (sau frati mai mici), cei de la Interaktiv University se vor ocupa sa le stimuleze imaginatia si sa le antreneze energia cu ateliere de desen si reciclare creativa. In aceasta calatorie originala ii vor insoti Ara si Kadi, doua personaje create special pentru ei.

Participarea la toate aceste activitati este GRATUITA.

5. Te poti inscrie la concursul de Fotografie!

Editia de anul acesta vrea sa puna"in sharf" autenticitatea experientei artistice. Ca atare toti vizitatorii Festivalului sunt provocati sa surprinda in cadru o fotografie care sa arate ceea ce considera ca a fost momentul cel mai autentic trait la editia a II-a a Arkadia ShortFest. Pana duminica dimineata toate aceste experiente imortalizate sunt asteptate pe adresa de mail [email protected] pentru a fi printate si expuse in uzina. Una dintre ele va primi si un premiu!

6. Vezi doua expozitii artistice!

Uzina Camexip nu va gazdui doar proiectiile filmelor, ci si doua expozitii artistice: "ANTI BLOC" (arta grafica, semnata de Roberta Curca) si "Multilateral" (fotografie, semnata de Andrei Mateescu). Ambele aduc in atentia publicului relatia om-spatiu-comunitate, reprezentand o briza de autenticitate in cadrul unui astfel de eveniment.

7. Ajungi usor, te cazezi si mai usor!

Orasul Baicoi e la doar 80 de km de Bucuresti, pe drumul spre Brasov. E mai la deal, deci promite un plus de aer curat si verdeata intr-un weekend calduros de iulie. Se poate ajunge usor: cu tren, microbuz, bicicleta, masina personala... orisicum! Am strans noi pentru tine detalii despre CUM ajungi in Baicoi.

Gasesti facil multe optiuni de cazare, la preturi extrem de convenabile, iar daca vrei un weekend cu buget foarte mic... se poate! Anul acesta organizatorii au amenajat un spatiu de camping, chiar in apropierea uzinei. Sa nu pierzi nimic din actiune!

Locurile sunt limitate, asadar ar fi indicat sa faceti de pe acum o rezervare. Rezervarile se pot face si pentru locul de camping.

Noi deja numaram zilele ramase... Ne vedem pe 3 iulie in Baicoi sa traim impreuna autenticitatea experientei artistice!





Festivalul de film Arkadia Short Fest este organizat de AsociatiaCulturalaArkadia, in parteneriat cu Camexip SA, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Sponsori: Alfaromtrans, BRD, General Meel Electric, Shop4Office.ro, Cabinet Veterinar Dr. Gabriel Bulareanu, Final Distribution.
Parteneri: TeatrulTomaCaragiu Ploiesti, Interaktiv University, CERC Baicoi, Encounters Short Film Festival, Ecu.
Partenerimedia:Antena 3, Ziare.ro, Decat o Revista, SUB25, All About Romanian Cinema, Film Reporter, Cinefan, OrasulMeu, InOras, Metropotam, Dor de Duca, Student din Provincie, E Virgolici.ro, obratila.ro.
Tag-uri
festival de filmscurt metraj La Baicoi
 
stiri
Garana din ce in ce mai mare - Program final
16 mai 2018
Garana din ce in ce mai mare - Program final

A 22-a editie a super-festivalului de jazz din inima & ficatul Semenicului propune 24 de concerte pe 3 scenpe larg


Daca e Gopo, e prono
26 martie 2018
Daca e Gopo, e prono

Pronosticurile redactiei ddd pentru a 12-a editie a Galei cinematografiei romanestipe larg


Fondul Jazz in the Park: call for projects (30.000 EUR)
02 martie 2018
Fondul Jazz in the Park: call for projects (30.000 EUR)

Fondul Jazz in the Park, mecanismul prin care participantii sustin arta si se implica in comunitate.pe larg


Trasee noi in Colinele Transilvaniei
14 ianuarie 2018
Trasee noi in Colinele Transilvaniei

Reteaua a fost dezvoltata cu inca 350 de km, pe sectiunea de sud a destinatiei, zona Rupea - Sibiu - Mediaspe larg


Ce-a fost bine in 2017: primul an fara accidente aeronautice mortale
02 ianuarie 2018
Ce-a fost bine in 2017: primul an fara accidente aeronautice mortale

*zboruri comerciale (cu reactie) de pasageri pe larg


Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorMartie 2024 Anul urmator
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]