dordeduca
0 evenimente in aprilie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
08 februarie 2004

Timp vs spatiu

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii
Se intampla de multe ori sa-ti faci planuri de duca: pui la cale o iesire cu ceva timp inainte, iti stabilesti o destinatie, abia astepti sa treaca timpul ca sa pleci, numai ca cu cat se apropie ziua plecarii lucrurile incep sa se complice. Afli de exemplu ca ai o problema care nu se poate rezolva decat in sambata respectiva (in conditiile in care tu vroiai sa pleci vineri seara). Mai trece ceva vreme si afli ca nu mai tarziu de marti dimineata e nevoie de tine la birou.

Mai trebuie adaugat la acest scenariu si destinatia fixata: Straja/Patrang, adica 750Km dus-intors ... nasol moment. Ai doua variante: schimbi destinatia, mai aproape de casa, sau mergi tot inainte chiar daca o mare parte din timp ti-o vei petrece pe drum. Cateodata aceasta alegere devine o cale de a te opune sistemului (nota: sistemul in cazul nostru il reprezinta Valea Prahovei).

In acest context am ajuns duminica la ora 13 la Straja (plecat la ora 6 dimineata, cu o amenda de radar pe langa Targu Jiu si cateva pauze scurte dar necesare). Sus...lume multa, voioasa, dornica de alunecat pe zapada cu orice mijloace. Cabaniera ne asigura ca dupa 4 o sa se cam goleasca partiile deoarece lumea se intorcea pe la casele lor (lunea e zi de lucru :) ). Dupa o ciorba scurta si calda ne alaturam multimii schioare si nu numai.



Impresii: peisaj excelent (stanga Retezat, dreapta Parang), vremea la fel, cinci teleschiuri, 15.000 urcarea, partiile ok, putini posesori de echipamente cat de cat de ultima generatie (vezi Poiana sau pe Vale), dar peste tot oameni relaxati si binevoitori (plecaciuni domnului de la teleschiul nr.3 care m-a lasat sa ma dau o tura fara bilet - nu stiam ca sunt companii diferite la teleschiul 3 si Platoul Soarelui).
Pe la 18,30 s-a aprins nocturna de la Platoul Soarelui. Feerie. Muzica buna, luna plina, peisaj uluitor, 20-25 de oameni pe partie, zapada excelenta. Am sunat un prieten. Ne-am dat pana la zece...mancat rapid...somn dulce.



Luni. Valuri de ceata pe partie. Coboram pe schiuri pana in Lupeni unde lasasem masina. Urmatoare destinatie: Parang. Drum neplacut prin Petrosani si pana la intersectia cu drumul spre Voineasa. Telescaunul oprit pana la ora 3 (era 2,30). La coada cinci schiori, 20 navete de bere, 5 cofraje de oua, o lada cu carnati si 8 lucratori de la cabanele de sus. Pana sus suntem batuti bine de vant. Din nou peisaj superb (de data asta Straja in stanga si Retezatul in dreapta). Nu prea vedem partia de coborare pana jos. Cica ar fi pe sub telescaun. Prima portiune e plina de movile de zapada si zone cu gheata. Dupa ce se termina partia "oficiala" mergem paralel cu telescaunul. Zapada mare, crusta de gheata unde batea vantul, schiuri neascultatoare, trante, injuraturi. Final glorios: sarim un gard caci nu tintisem gaura de mai sus (ultima portiune se desfasoara prin gospodarii private). Ne intoarcem spre casa dupa ce ne mai minunam odata prin defileu (atentie la camioane). La 11 suntem acasa.

Bilant: 41 de ore de turism concentrat, suntem obositi dar a meritat.

Marti trebuie sa nu uit sa platesc amenda :)

______
Autor:
 
Tag-uri
Nu exista tag-uri atasate.
Impresii
Contine 5 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorAprilie 2024 Anul urmator
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]