dordeduca
0 evenimente in martie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
19 septembrie 2006 Irina

StufStock 2006

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii
“Nu e 2 septembrie, e 33 august! “ a rasunat o voce din public ca replica la ploile lui Alifantis din al lui “A venit toamna”.

Sunt lucruri pe care merita sa nu le accepti, sa nu lasi cu indolenta sa se intample acel “ce-o fi sa fie”; sunt lucruri pentru care merita sa faci un efort, ca sa schimbi, daca tu crezi in ele; asa cum poate uneori merita sa te opui toamnei… 

Din Stufstock al 4-lea am prins seara de sambata, in La Soni cu Kampec Dolores, Alifantis si Andries. Public eterogen, zambete, entuziasm .
Multa caldura. Multe aplauze, multa fericire pe chipuri si multe inimi deschise.
Locatia fiind cam mica, era o ingramadeala incat daca voiai ceva de la bar aveai nevoie de vointa puternica si de ceva tupeu ca sa obtii. Erau unele fete mai indraznete care o luau peste mese…si peste meseni. Se ridicau maini de ici colo care le sustineau. Oamenii zambeau, complexe, distante, inhibitii dispareau.





Poate sunt unii care nu inteleg despre ce vorbesc, si cel mai bine ar fi sa fii acolo ca sa simti. Si nu cred ca sunt patetica si nici romantica atunci cand spun ca in atmosfera de acolo unde toti erau prieteni, incepeai sa crezi ca lumea poate fi mai buna. Si ca poti indragi oameni pe care nu I-ai vazut niciodata si despre care nu stiai nimic inainte. Ca nimeni nu e singur. Ca muzica, precum si multe alte lucruri pe care le faci din suflet, are un sens; ca inimile se leaga; ca ideile preconcepute nu au forta de a sta in picioare; ca nu intelegi nimic pana nu esti in mijlocul lucrurilor.

“ploua infernal…si noi ne iubeam…” ; fiecare om are in inima lui un loc unde aceste cuvinte au un sens.
(Alifantis m-a captat atat de tare incat am uitat sa fac poze; in plus, desi m-am urcat pe o grinda, n-am reusit sa-i vad fata... era ascuns dupa un stalp).

Toleranta si pace, oameni foarte diferiti care se acceptau unii pe altii.

La Phoenix am trecut prea brusc, si atmosfera cu totul schimbata m-a luat prin surprindere si m-am adaptat mai greu. Dar asta nu m-a impiedicat sa cant cat m-au tinut plamanii toate versurile pe care le stiam. Dupa ploaia de cu o seara inainte, Marina Park era cam noroiasa. Trebuia sa ai grija pe alocuri, sa nu intri pana la glezne in noroi.





Cateva ore de somn in cort dupa care m-am trezit; 5.30 si un jam session pe plaja, o scena mica, cateva zeci de “vamaioti” in jur mai rezista dupa o noapte plina. Printre siluetele artistilor rasare un soare rosu, imens. O cafea, o baie in apa calda si linistita a marii. Inoti singur, printr-o apa galbena ca de aur, indreptandu-te spre soare. Nu mai ai sistem de referinta. Esti tu, apa si soarele.



Tendintele modei pe plaja sint variate: de la liniile naturale “Adam&Eva” pana la rapciugosii bocanci cu catarame de rocker asortati cu fesuri negre indesate pe ochi.
Originalitatea nu e ingradita de nimic altceva decat de propria-ti imaginatie.
Mai vezi si fitze, si silicoane…

De ce-mi place atat de mult toamna la mare?
O gust din plin, cu nesat, cu forta si cu fericire. Cu foame si cu sete. Cu lipsa de decenta ma umplu de mare cat incape in mine. Poate pentru ca o simt ca fuge si vreau sa-mi ajunga pana se va intoarce?

Si totusi, azi nu e 3 septembrie ci 34 august!

Alte observatii:

- de data asta intrarea la concerte s-a facut cu bilet. 350 mii de lei vechi au mai selectat publicul; incap discutii despre pozitivul si negativul acestei decizii.
- locatia de la Soni a fost prea mica astfel ca a functionat legea “primului venit” si multi purtatori de bratari galbene (rezistente la apa) au ramas pe afara.
- in Marina Park era un noroi de toata frumusetea, alunecai cu gratie prin el; si am servit niste hamsii reci si rancede…ma mir si acum cum de le-am mancat, noroc cu mujdeiul.
- unii s-au intrebat cu regret de ce nu au fost concertele pe plaja, sa-ti poti trage sacul de dormit si printre melodii sa mai atipesti putin daca te lasa fortele.
- exista taxa de cort 30-60 mii; existau taxe si la unele bude
- eu una n-am vazut incaierari, si m-a uimit politetea si bunul simt cu care auzeai cate un “scuze” sau un “pardon”.
- mi-a placut “piratul” (semana cu un peste uscat la soare) care ne-a servit cu un neasteptat bun simt cafeaua cu lapte la un chiosculet din apropierea plajei.
- e frumoasa coasta dintre vama si 2 mai, fasia ingusta si pustie de plaja stancoasa lunga de cativa km, bine ar fi sa nu se construiasca pe malul inalt de deasupra vile si vilisoare (am vazut ca s-au pus pancarte cu “teren de vanzare”)
- cam toata ziua, voluntari cu saci mari de plastic adunau gunoaiele de pe plaja.
- in Vama nu exista geamanduri. Obisnuit cu limitarile, acest lucru te poate frapa. Marea se deschide “goala” in fata ta; n-o ingradeste nimeni, superb sentimentul sa o vezi ca nu are “un capat” portocaliu la care trebuie sa te opresti... Te poti duce oriunde!
Si m-am dus…



Galerie foto
______
Autor: Irina Cristian
 
Tag-uri
| concert | festival | litoral | outdoor | protest | Vama Veche |
Impresii
Contine 3 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorMartie 2024 Anul urmator
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]