dordeduca
0 evenimente in martie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
22 ianuarie 2016 brz

This is Therme!

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii
OK, OK, recunosc, n-am fost niciodata la un waterpark. Precedanta data cand m-am urcat pe un tobogan cu apa se intampla undeva pe litoralul Neptunian, candva in vremea primului mandat Iliescian. De aceea, cand vin si zic ca cele 6 tobogane de adulti deschise in acest moment (un al 7-lea e in stand-by) la Therme Bucuresti sunt "belea de belea de belea" (orice asemanare cu Filantropica e pusa intre ghilimele), va rog sa ma priviti cu rezerva de rigoare. Poate ca entuziasmul meu e o tzara exagerat, nu zic nu, da' nu ma sfiesc sa-l expun in toata splendoarea lui. Da, recunosc, sunt plin de vanatai (cu precadere culoarele de la "The Race", singurul tobogan care permite competitie directa, sunt oleaca prea inguste pentru suncile mele), oarecum ragusit (cum, adicatelea, sa nu urli cand te dai la vale, in versiunea colacului de 2 persoane, de pilda, pe tunelul cel perfect intunecat al carui nume, admit, l-am uitat?) si foarte nerabdator sa revin cat de curand.

Toboganele din zona Galaxy 
Galaxy: piscina cu valuri + The Race

Mai ales ca, financiarmente vorbind, lucrurile stau aproape 100% roz. De luni pana joi, 3 ore jumate' de tobogane si piscina cu valuri (adica, zona Galaxy) costa 39 de lei de adult. In weekend, e cu 5 lei mai scump. In aceeasi suma, intra accesul si la un baruletz, plus un impinge-tava. Unde mai pui ca, realist vorbind, dpdv echipament ai reala nevoie doar de costum de baie si, eventual, prosop. Nu strica, dar nici nu sunt 100% musai papuci sau halat. Singura mica problema ar fi dimensiunea cam meschina a dulapiorului al carei acces il primesti dimpreuna cu ceasul istet ce iti inmanat la intrare. In caz de incaltari murdare, risti sa umpli de noroi si hainele pe care esti silit sa le inghesui in acelasi ingust paralelipiped.

Pentru cei care voi sa imbine tumultul cu relaxarea blanda, se recomanda accesul in zona Palm (49 de lei / 3.5 ore, in care intra si acces gratuit la Galaxy). Acilishea e rost de marile intinderi calme de apa, inclusiv de uriasa piscina ce ingaduie bar acvatic (cu scaune sub-acvatice si neasteptat de rezonabile preturi, gen 7 lei draftul de 400ml de berica si 17 lei un mojito cinstit) si acces exterior! Sa te bucuri de jacuzzi la -10 grade e un oarece de povestit! Ca sa nu mai zic de imaginea intinsului camp acoperit de zapada si sfarsind in DN1-ul cel etern intesat ce se iteste, cand si cand, printre aburii ce altfel te impiedica sa zaresti la juma' de metru in juru-ti. Bonus: clipa cand parul prietenilor incarunteste brusc, pe baza de inghet la firu' scalpului. 

Therme Bucuresti - The Palm

Tot in Palm se gaseste unica sauna umeda, Rainforest, o baie turceasca sufocata de aburi fierbinti in care brusc te gandesti cum ar fi sa te teleportezi la tropice fara sansa de a deschide usa si a respira din nou normal. 

Pentru cei care vor sa aprofundeze subiectul fierbere in suc propriu, se recomanda urcarea la etaj, atat dpdv geografic, cat si financiar. Elysium e zona cea mai scumpa a complexului (68 de lei / 3.5 ore, acces gratuit si in Palm ori Galaxy), singura in care prosopul e un must (fara dansul nu e voie in saunele uscate) si care ofera o belvedere aeriana asupra piscinei principale si palmierilor inconjuratori. Cica-se tot aici e si un restaurant relativ fitos (preturile la bauturi pareau cam cu 30-50% mai mari ca in rest), in care accesul e permis doar pe baza de halat instalat pe umeri.

Elysium - Therme Bucuresti

Strict jurnalistic vorbind, profi ar fi fost ca pozele ce ilustreaza impresia de fata sa fie prestate de autorul vorbelor, nu de fotografii oficiali. Doar ca asta ar fi insemnat o diminuare a confortului personal pe care nu mi-am permis-o chiar de la prima vizita. E drept, am zarit cetateni si cetatence care inaintau agale prin piscine (apropo, nicaieri adancimea apei nu permite inecarea unui humanoid a carui inaltime nu se incadreaza in categoria dwarf-ica) din motive de telefoane captand imagini felurite, da' asta n-a facut sa-mi confirme senzatia initiala: Therme e genul de loc unde vrei sa fii doar cu iubita, prietenii, berea si apa. Ah, daca se iveste si luna cat timp dardai de placere in aer liber, cu atat mai bine. Nu e loc de gadget-uri, iar cele mai smart telefoane sunt alea lasate in geaca atingand bocancii umezi, undeva in intunericul dulapiorului de la intrare.

logo therme bucuresti





______
Autor: Mihai Brezeanu
 
Tag-uri
| late to the party | Balotesti |
Impresii
Contine 5 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorMartie 2024 Anul urmator
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]