dordeduca
0 evenimente in martie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
14 august 2013 Mihaita

Summer Well 2013, pe scurt.

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii

E foarte frumos cand de la an la an lucrurile evolueaza spre bine. Cand ti-ai facut lectiile dupa editiile trecute, cand ai o expertiza pe anumite lucruri care doar in practica le poti evalua corect, cand incepe sa-ti iasa… Editia a III-a a celui mai indiot festival autohton a avut loc tot pe acelasi minunat domeniu Stirbey din Buftea unde s-au strans si mai multi concert-spectatori decat in editiile anterioare - 22.000 de capete, conform cifrelor oficiale. 

Propria-mi retina confirma un plus fata de editiile anterioare. Cu aceiasi oameni frumosi si fistichii, cu evenimente si happening-uri colatarale interesante, cu hamace si leagane legate de copacii din padure, cu si mai multi straini (am auzit inclusiv vorbitori de bulgara – yesss! ba se poate, exportam!) care vin sa auda formatii care concureaza serios festivalurile europene de vara la care am privit nostalgic ‘dupa gard’ atatia ani. Intru echilibrarea scenei de festivaluri care mizeaza pe artisti trecuti de forma maxima - buna si ele, nu ne plangem :)

Line-up echilibrat, si doua nume mari – The xx si Suede si newcomers, si sa sparga boxele si muzica mai ‘meditativa’, si categoria artistul pluri-potential si formatia inchegata, si nume la moda dar si veterani ce bat spre pensionare.

Ziua 1
The xx
Glasvegas
Michael Kiwanuka
Eugene Mcguinness
Blood Red Shoes
Ziua 2
Suede
The Vaccines
Everything Everything
Spector
The Family Rain

Public Summer Well 2013

Personal am empatizat cu cei care au deschis ziua de festival – mai putin cunoscuti si cu energie mai multa, reteta de spart ghiata se pare, adica Blood Red Shoes si The Family Rain, care au venit mai din zona garajului – unii destul de consacrati cu trei albume, ceilalti proaspat infintati. Mi-a placut mult la BRS ca doar doi oameni – si no extras – reuseau sa umple o scena intreaga. Apoi in imediata categorie: Spector – care sunt foarte la moda si foarte catchy – dar care din pacate nu au livrat foarte mult, cu balbe si sincope, destul de timizi si neinchegati dar au recuperat prin carisma si comunicare cu publicul – la un moment dat i s-a cantat “La multi ani” tobarului, ceea ce a fost un moment foarte simptic – si Everything Everyting si Glasvegas, tot in zona rockului indiot cu chitari mai apasate.

Public Summer Well

Foarte frumos show-ul la The xx – desi poate nu mai sunt chiar pe val asa cum erau la primul album – cu lasere si proiectii, si desi usor mai depresivi, sau ‘meditativi, ma rog, au fost singurii carora prietenii non-melomani mi-au cerut mai multe detalii si ‘ceva’ sa asculte si ei. Iar de la Suede m-am multumit cu hitul ‘Beautiful ones’ – rememorat dintr-o tinerete din care nu-mi mi-aduc aminte mare lucru, dar sigur era piesa asta in playlistul din Club A. Dar sunt sigur ca pentru fanii dedicati a fost o intalnire de exceptie.

Si ultimii din lista mea, dar cei mai importanti – The Vaccinesisteria necesara precum condiment de festival, fix ce-a mai ramas din post-punk de la Sex Pistols putere, au adus ultimul argument pentru un ‘asa da’ convigator. Cred ca la ei am auzit cele mai multe versuri murmurate in jurul meu si clar s-a dansat cel mai mult.

Imprimeu cu pisici

Frumos festival, frumos weekend. Parca imi permit sa visez pe viitor la o extindere pe 3 zile ale evenimentului, ceea ar atrage si mai multa lume, si mai multe trupe si eventual chiar si mai multi bulgari. Dasvidania!

Summer Well open air cinema

Volei pe iarba

Summer Well 2013 (@ddd) / summerwell.ro / facebook / twitter / last.fm



______
Autor: Mihaita Nita
 
Tag-uri
| festival | Buftea |
Impresii
Contine 6 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorMartie 2024 Anul urmator
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]