dordeduca
0 evenimente in aprilie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
05 septembrie 2016 brz

Spre o bere ca afara!

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii

Sloganul din imaginea de mai jos e edificator. Bucharest Craft Beer Festival, cea dintai intalnire a producatorilor autohtoni de bere artizanala, intamplata intre 2 si 4 septembrie 2016 in spatiul Verde Stop (Barbu Vacarescu 162-164, langa fostul Zone Arena), a adunat fix publicul care, alegeri dupa alegeri, incearca sa mentina spatiul mioritc pe directia occidentala. 

Vrem o bere ca afara

Oameni cu studii superioare, mai mai mult sau mai putin vizitati de duhul hipsterismului, cu venituri consistente si legale, cu gusturi muzicale indie, cu vii preocupari in domeniul eco-bio (fara a sari in zona activismului verde-stangist), bucurosi de bicicleta, vinil, haine colorate, copii crescuti cat mai relaxat-dezinhibat. Pe scurt, un mix intre publicul de Radio Guerrilla (for Dobro related details, see below) si cel de Garana Jazz Festival (doua grupuri sociologice care, oricum, se intersecteaza binisor).

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 19

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 20

Acest fapt, combinat cu entuziasmul si prospetimea mini-industriei care a generat evenimentul (cel mai vechi jucator de pe piata, Clinica de Bere din Timisoara, abia implineste 5 ani), a generat un festival memorabil. Pe gazonul fostului teren de fotbal de langa fostul spatiu de concerte Zone Arena, cateva mii de oameni au gustat, ras si dansat 3 zile si 3 seri intr-o atmosfera tare misto, cum autorul acestor randuri a mai gasit doar pe la Garana, cand cu festivalul sus-numit

Introducerea fiind bifata, va invit sa parcurgeti istoria intamplarii prin prisma montajul foto-literar ce urmeaza :)

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 3

In asteptarea concertelor de seara, scena a facut reclama revolutiei "craft beer" si a pus umarul la respectarea standardelor HSE

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 4

Ground Zero (stanga) vs Zaganu (dreapta), acesti Humanitas si Polirom ai ro-berii artizanale

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 5

Ground Zero a primit premiul pentru cea mai buna bere a evenimentului. In paharul de mai sus, e de gasit Ground Zero Royal Docks Spiced Oddity, the new shit al oamenilor din Baneasa, un ale co-productie romano - americana continand 6 condimente (cuisoarele rules!), la 7.1 alcool. La standul lor MASH-istic, a fost gazduit-o si alta co-productie, timisoreanul Bereta 'Ai Pi Iei, gandit in Banat, produs in Bucuresti.

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 7

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 8

Asteptat cu maaaare interes, noul Zaganu Adonis, un pale ale cu 5.9 alcool, n-a dezamagit defel, facand cozi consistente in fata standului prahovenilor.

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 9

Veniti la festival cu cel mai cool atelaj din parcare, cei de la Clinica de Bere au lansat Terapia Rubin, un american amber ale delicios. Apropo, e de gandit cam cat datoreaza Terapiei si Zaganului ceilalti jucatori actuali de pe piata. Fara initiativa si incapatanare de a rezista pe piata ale timisorenilor si prahovenilor, pesemne ca momentul bun si vast de acum n-ar fi existat.

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 10

Apropo de atelaj, asa arata parcarea de biciclete sambata, pe la 7 jumate'. Si s-a mai umplut in orele ce-au urmat!

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 11

Pana la berea cu miere pe care o vor re-lansa la iarna, harghitenii de la Csiki Sor au venit cu 3 blonde, 2 filtrate si 1 ne-filtrata, care au smulse jetoane dupa jetoane. Apropo, un jeton = 5 lei, berea  = 2 jetoane (berea inseamnnad pahar de 500 , 400 ml sau 330 ml, in functie de producator. Au existat si cazuri de 2.5, chiar 3 jetoane la bere, dupa cum Terapia Platin a fost doar 1.5. 

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 12

Tare simpatic standul Neamteana. Si la fel si oamenii lui. Umbla vorba prin targ ca, pentru la iarna, berarii din Roman pregatesc o bruna si o rosha. Ma rog, un stout si un ale, ca sa fim cvasi-profi :)

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 13

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 14

Apropo de oameni misto, tot respectul pentru parintii care si-au adus atat de proaspetii juniori la festival de bere. La fel, chapeau organizatorilor pentru amplasarea balotilor de paie si a pufilor ici si colo, peste iarba bine intretinuta. 


Densitate mare, atat de juniori, cat si de adulti, la standul Zoot. A fost, printre altele, rost de personalizat sacose de umar.

mr blade barbershop

La Mr Blade - Barbershop, serile au fost mai degraba chill.

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 16

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 17

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 18

Muzicalmente vorbind, am batut din palme, in ordinea sus-jos a pozelor, la urmatorii: Niste Baieti, Pinholes, Mr. Jurjak, Grimus. Cei de pe urma au strans cele mai multe palme.

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 21

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 22

De la standul Sikaru, n-au lipsit co-productia romano-moldoveneasca Sunstone Alehouse si patronul micro-fabricii din Militari, francezul Arnaud Dussaix (tricou alb). 

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 27

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 28

Ca veni vorba de patroni, domnul grizonant, in tricou negru, din poza de mai sus e Alan Clark, scotianul care a infiintat, in Leresti (Arges), prima cidrarie contemporana din Romania. Cidru Clarks a fost marca ce a lansat cele mai multe noutati la Bucharest Craft Beer Festival: Cidru de mere (mai dulce si mai slab alcoolizat decat ce se era de gasit pana acum), Cidru de mere cu mure, Cidru de mere cu visine. Toate cele 3 la 5.0% alcool, in sticle de 330ml. Pe toate le-a servit Dobro, guest bartender in seara de inchidere. Apropo de Dobro, merita din nou pusa o intrebare: Oare cat din vibe-ul festivalului astuia, nu doar dpdv muzical, exista de nu era pe lume, cu toate ups and downs-urile sale, Radio Guerrilla?

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 31

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 32

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 33

Existand chestiunea cidrului mioritic, ne bucuram de tripleta: Harvester (Salaj) - Clarks (Arges) - Livada Secreta (Harghita). Acushica, e greu de spus daca cel pe urma, produs de Heineken la Miercurea-Ciuc si lansat taman la festival, intra in categoria craft beer. Gustul nu e rau, dar producatorul numa' jucator mic nu e.


 

Dpdv culinar, a fost vorba de multa carne. Fie arsa pe un gratar de 8 metri (powered by M'eat), fie in savante combinatiuni, generate de invingatorii Burger Fest 2016, eveniment intamplata in acelasi decor in urma cu aproape 3 luni.

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 39

La capitolul "berile lor", am salutat fratia bulgaro-sarba, White Storck si Kabinet vanzand cam tot ce au adus la Bucuresti. 

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 42 
 

Una peste alta, vreme blanda, cer fotogenic, zambete, chill-eanu. Un fel de stare de briza, prelungita in toamna si in Capitala. Ceea ce va doresc si voua!

Bucharest Craft Beer Fest 2016 - 43

Imagine & Text - Mihai Brezeanu.
O trecere in revista a ro-berilor artizanala poate fi citita si corectata pe blogul sau.



______
Autor: Mihai Brezeanu
 
Tag-uri
| Bere artizanala | Bucharest Beer Craft Festival | Bucuresti |
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorAprilie 2024 Anul urmator
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]