dordeduca
0 evenimente in martie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
20 august 2009 alex

Penultimele 2 zile

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii

Ziua 4

Am impresia ca Daniel si-a schimbat azi tricoul. Dupa (cel putin) 4 zile de dormit pe jos. D. e un suedez vecin de cort, care insa n-a apucat pan-acum sa-l foloseasca (pe cort), fiind un gurmand de alimentatie medicamentoasa. Baiat bun altfel.



Am trecut superficial pe langa scena principala deschisa de Jet si Primal Scream si m-am dus la cortul unde prestau AB4. Din patriotism si dor. La fata locului un grup de romani, nu foarte mare, nu foarte mic.



Din pacate, AB4 s-au cam luat dusi de val, venisem sa ma incarc cu nerv, am auzit niste melodii noi, un brit pop decent, fara nuantele de ura si sictir care i-au consacrat (cel putin pentru mine). Britpop pana la uniforma - camasa cu maneci scurte / cravata. Dupa AB4 au venit niste unguri in fum, un electro live amestec corect de sitentizatoare, clape tobe, chitara. Si mi-au placut. Anima Sound System.



Cumva din acelasi registru: Pendulum Si mai electronici si mai rock, si mai energici. Pendulum e un proiect al unui colectiv de australieni care s-au mutat ulterior in UK si-au inceput sa se desfasoare si live. Drum and bass/electro rock. Energie si distors (am auzit si niste riff-uri Metallica). Un dude (Ben Mount) foarte tzopaitor, instigand publicul la dat din umeri si șolduri.



Anima Sound System, Pendulum, o progresie adecvata pentru headlinerii serii, si poate ai festivalului: The Prodigy.

Ca dovata, plin-plenul gazonului, mosnstruos de aglomerat. 70.000 oameni - cat populatia Vasluiului. Am fost nevoit sa ma retrag pentru prima data in țarcul de fripturisti - o zona rezervata pentru 'vip'-uri, presa, organizatori, prieteni cu pile, cu alte cuvinte oameni care dintr-un motiv sau altul n-am platit biletul. Da pana aici, 'lumea buna' se urcase pe scaune sa vada cat mai bine scena.



Scena duduind de energie, Keith & Maxim tzopaind v�rtos sub reflectoare, Liam la butoane + un chitarist si o baterie. Mi-a placut ca piesele deja cunoscute au fost reinterpretate, adaptate pentru live. Nu mi-a placut ca era mult prea multa lume si zumzet uman, ca la Tricky si Fat Boy Slim, multimea acopera artistii. In conditii similare s-au lasat si Beatles-ii de treaba [#].



Ziua 5

Aseara am aflat ca au fost depistate 2 cazuri de gripa porcina pe insula. Biroul de presa s-a facut ca o sa ne dea informatii mai tarziu. Cum ar fi sa tii 2-300.000 de oameni in carantina? Astea erau zvonurile de dimineata.

Regardless, ziua a inceput cu the Editors. M-as fi asteptat la mai multa lume pe gazon. Sunt un fan moderat brit-pop dar mi-au placut, a fost gigea, desi nu s-a urcat nimeni pe pian (ca in poster).



Poate si mai mult mi-au placut Klaxons - cei care au venit dar nu s-au aratat la Bestfest - desi trupa era la Romexpo nu s-au urcat pe scena din cauza camionuli de productie care nu ajunsese. N-am inteles faza, in afara de instrumente n-au avut nimic special pe scena. Klaxons presteaza un indie cu insertii electro, chitari cu susur de sintetizatoare.


Klaxons

I-am auzit pe Manic Street Preachers infundat, in timp ce ma duceam spre Crystal Method ce prezidau un cort plin, antrenat de beat-uri cu nerv. De fapt inceputul a fost cam lent, usor prea disco dar s-au incalzit destul de repede la sonoritati cu mai multa atitudine.

Placebo. Au inceput busc cu Kitty Litter, dupa care Brian a inceput dialogul cu publicul: Hello Sziget! We come in peace. De altfel asta scrie si pe toba mare ('we come in peace'). Fara prea multe vedetisme si tzopaieli, aparent dezafectati dar cu feeling si tensiune.

Am remarcat si o prezenta feminina la vioara / backing vocals, o pata de culoare suava si blonda printre baietii in negru - diluand nitel androginismul marca Placebo.

Muzica fara solo-uri de chitara. Un Brian Molko aproape imobil insa in background tobosarul Steve plin de zbucium, dand substanta tensiunii neexprimate de Molko.



PS. Cele mai bine reprezentate natiuni la Sziget (excluzand gazdele) sunt olandezii si francezii si la care care distanta italienii. Partea cu francezii e usor stresanta dupa caderea serii, ca incepea sa ma insele cromatica, aveam impresia ca tot vad tricoloruri roș-galben-albastre cand de fapt nu era chiar atata cazul.

______
Autor: Alexandru Popescu
 
Tag-uri
| festival | Sziget | Budapesta |
Impresii
Contine 23 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorMartie 2024 Anul urmator
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]