dordeduca
0 evenimente in martie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
04 decembrie 2007 Cornelia

Katatonia, dupa Abigail si Subscribe

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii




Vineri seara, la Casa de Cultura Preoteasa intampinarea era facuta de o “trupa” de jandarmi, echipati ca niste motociclisti gata de drum: cotierele si genunchierele erau gata sa faca fata unui convoi de microbisti nervosi mai degraba decat unor rockeri iubitori de suava muzica gothic metal. In viata mea nu mi-am imaginat ca un pasionat de gothic metal ar fi violent!



Pana sa inceapa concertul, am avut privilegiul oferit de Dordeduca si de organizatorii de la Events sa fiu in randurile presei si sa ii cunosc pe reprezentantii Monitorului de Iasi si de Suceava. Si frumoasa intamplarea caci tocmai ce imi propusesem sa scriu niste impresii pe aici dupa excursia pe care o planific de vreu un an la Iasi in iarna. Mi-am gasit gazdele!



Pe scena au urcat mai intai cei de la Abigail (bine, nu chiar primii: au urcat dupa ce organizatorii au pus la punct amanuntele concertelor), apoi ungurii simpatici de la Subscribe.


Abigail (formati in 1994)  – pe care ii ascultam la inceputurilor lor o data cu inceputul perioadei mele de liceu – si-au schimbat pe parcurs compenenta, surpriza fiind de data asta o prezenta feminina pe post de vocal. Timp de aproape jumatate de ora, incalzirea a fost facuta cu brio.



Le-au urmat ungurii simpatici de la Subscribe, o “amestecatura” de jazz, reggae, metal si funk, asa cum probabil intuiam si din frizurile rasta ce le etalau. Topaind si alergand dintr-o parte in alta a scenei, ei au reusit sa se faca frati cu rockerii romani in aceasta seara. Aplauzele au fost in rafele si pletele au fluturat in fumul gros din sala.



Undeva spre ora 21 urca sa despleteasca pletele cei de la Katatonia. Deja nu mai avem voie sa facem fotografii pe scena, desi sunt sigura ca nu asta era dorinta lor expresa.


Katatonia20

Trupa suedeza Katatonia s-a aflat la primul concert in Romania. Gazda i-a fost Casa Studentilor – cea de cultura – Preoteasa care vineri seara de pe la 18 a inceput sa se umple de tinerei simpatici si negri. Blugii negri, tricourile negre si pletele negre s-au intalnit din nou cu rockeri de pe taram cu fiorduri, dupa Lake of Tears, Therion si Nightwish, exact in seara lui Sf. Andrei. De incins s-au incins spiritele prezente, nu si cele pentru a caror alungare ar fi fost nevoie de usturoi.


Katatonia17


Katatonia s-a nascut undeva in Suedia (la Stockholm) prin 1991. Azi din componenta fac parte: Jonas Renkse (vocal), Andres Nystrom (chitara), Fred Norrman (chitara), Mattias Norrman (bas), daniel Liljekvist (tobe). Melodiile lor au fost “organizate” de-a lungul anilor in 7 albume.


Obisnuita cu festivalurile rock din Europa si de pe continentul de peste Atlantic, in seara aceasta formatia a trebuit sa cante in fata a mai putin de 1000 de spectatori. Dar au cantat cu pasiune si se pare ca publicul a fost in mare satisfacut de prestatie.

Pe cine si unde mai vedem vom afla in curand!




______
Autor: Cornelia Florea
 
Tag-uri
Nu exista tag-uri atasate.
Impresii
Contine 20 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorMartie 2024 Anul urmator
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]