dordeduca
0 evenimente in martie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
05 august 2008 Cornelia

Iron Maiden - legenda lui Eddie continua

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii

Iron Maiden la Bucuresti! De anul trecut mi-am luat biletul de teama ca nu voi mai gasi apoi. O patisem in State la Ozz Fest acum 3 ani cand i-am ratat in deschidere la Black Sabbath. Puteai totusi si ieri sa iti iei bilet inainte de a intra, de la casa de la intrare si nu numai de la bisnitari (nici nu prea am vazut aceasta specie prin zona). Concertul nu a fost sold out, dar cu siguranta ca cine nu a fost acolo regreta.



Iron Maiden a fost peste Metallica si peste Judas Priest - au spus toti cei care au facut parte si din publicul celorlalte legende, asa cum permanent suntem tentati sa facem comparatii. Evident ca o data cu invazia rockerilor britanici am avut parte si de invazia publicului venit din Bulgaria si Ungaria, asa cum se pare ca am inceput sa ne combinam de cativa ani, ca o adevarta uniune europeana rockereasca. Nimic rau in asta ca si noi mai plecam pe la ei pentru un Manowar sau pentru Queen (ceea ce voi face si eu in toamna cand voi lua drumul Budapestei).



Bruce Dickinson a fost permanent numai drac in seara asta, nu si inger...sau poate un inger cazut. De ceea ce a fost in stare sa faca nu sunt multi. Dupa ce si-a purtat si isi poarta inca in zbor prietenii din trupa in turneu cu Ed Force One pe post de capitan, omul asta e plin de energie, desi se apropie de jumatate de veac (asta pentru cine ma contrazice ca "batraneii" trecuti de 45 de ani nu mai au nimic de dat). Nu stiu ce imi vine si ii zic lui Marius ca "asta" sigur e leu. Ajung acasa si aflu si eu ca peste doua zile Bruce Dickinson face chiar jumatate de veac! L-am mirosit si pe el ca si pe Jagger acum un an! Cum se cunosc cei cu energie! :D Si daca anul trecut eram sigura ca probabil numai un Iron Maiden sau un AC/DC ii poate detrona pe Stonsi (The Rolling Stones) pentru ceea ce au dat aici, acum nu imi mai ramane decat doritna de a ii vedea si pe australieni, caci cu Maiden m-am convins!



Tot concertul s-a glumit, iar la nici un sfert de ora de cantat, dupa 3-4 melodii, publicul i-a impresionat profund pe batraneii din Iron Maiden cu palmele pocnind continuu si vocile urland in extaz! Nu pot sa scriu decat cu semne de exclamare tot ceea ce a fost in seara asta! Se pare insa ca nu e nimic nou caci in tot acest turneu (cel mai mare al Iron Maiden de pana acum, asa cum si Dickinson exclama aseara) formatia a adunat numai cuvinte de lauda pentru Somewhere back in time!



Playlistul era cel la care ne asteptam:

01. Aces High

02. 2 Minutes to Midnight

03. Revelations

04. The Trooper

05. Wasted Years

06. The Number of the Beast

07. Can I Play With Madness?

08. Rime of the Ancient Mariner

09. Powerslave

10. Heaven Can Wait

11. Run to the Hills

12. Fear of the Dark

13. Iron Maiden

————————-

14. Moonchild

15. The Clairvoyant

16. Hallowed Be Thy Name

sursa: Metalfun

Concertul incepe in forta, nu uita sa ne faca sa zbieram cu ei pe 2 minutes to midnight, The Trooper, ne infioara cu intunericul cand peste 25.000 de oameni canta la refren si nu numai...



666 - the number of the beast este "format" si iadul urca pe scena. Flacari imense incing si mai tare atmosfera deja incendiara.



Decorurile se schimba cam la fiecare melodie, dar cel mai mult am fost prezenti in Egiptul antic, tara pentru care cei din Maiden au o pasiune si care i-a inspirat adesea in viata lor muzicala.



Dickinson imbraca costumul soldatului englez si flutura mandru drapelul Marii Britanii! Glumeste permanent cu publicul! Alearga! Tipa! Ne cere sa tipam! Tipam! Edi schimba si el imaginea si ne infioara cu diferitele sale aspecte...uriase!



Daca nu ai fost la concert si acum plangi pentru asta, mai ai o sansa sa ii prinzi in turneul european; peste doua zile canta in Praga!

"You are f....ing amazing!" zise Dickinson. "You are f...ing better!", am zis noi.

p.s. Primul meu tricou negru, cu "urati" pe el a fost cu Iron Maiden! :)



______
Autor: Cornelia Florea
 
Tag-uri
Nu exista tag-uri atasate.
Impresii
Contine 52 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorMartie 2024 Anul urmator
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]