dordeduca
0 evenimente in aprilie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
01 iulie 2007 alex

B'estival

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii
Day 1.
Ca in fiecare vineri seara, o suficienta parte din populatia capitalei se deplaseaza spre nordul urbei. In mod special, in weekendul de fata multi n-au depasit soseaua de centura, oprindu-se printre pavilioanele Romexpo cu ocazia mult-asteptatului si promovatului B'estival. Eveniment care m-a facut si pe mine sa raman urban de weekend - ceea ce nu mi se mai intamplase de mult. De data asta am preferat muzica (concentratia de vedere) aerului curat si temperaturii (ceva) mai timide de la munte/mare.


In ciuda intentiilor, am ajuns prea tarziu pentru Yonderboi - pe care l-am ratat si anul trecut la Peninsula. Se pare ca am avut de pierdut.

Hooverphonic. Surprinzator de putina lume pentru o trupa asa de cunoscuta. Sa fi fost de vina ora zile (19-20), lumina de afara? Cert e ca multimea adunata in fata scenei era mai plauzibila pentru un concert Iris slab promovat decat a unei trupe de la MTV. In context, desi prestatia celor 5 a fost onesta, atmosfera a fost destul de rece.



Ma intrebasem de la inceput, de ce programul festivalului se termina in fiecare zi la 24:00 - astfel incat doar ultimele 2 trupe beneficiaza de intuneric - dupa cum s-a si demonstat lumea nefiind obinuita sa se dezlantuie pe lumina. Am aflat ulterior ca acest orar a fost impus de proximitatea unui spital,  peste drum de  Romexpo care, din toate celelalte puncte de vedere pare o locatie excelenta pentru un festival.

In general organizarea a fost f buna, logistica putea sa faca fata si la o afluenta mai mare de public. De altfel impresia generala e ca au fost mai putin oameni decat ar fi meritat generosul line-up. Cozi acceptabile la bere 0.33 @ 3lei. 4 mici @ 6 lei.  Suficiente toalete.
Am apreciat si ideea celor 2 scene (una langa alta) astfel incat  trupele s-au putut succeda imediat scutind publicul de o asteptare iritanta.



Morcheeba. M-am mirat sa n-o gasesc pe scena pe mulatra din videoclipuri Se pare ca ma uit prea rar la televizor caci Skye a parasit trupa acum 2 ani or so. Trecand peste asta, ze cannabis crusiers (morcheeba inseamna calea marijuanei #) sunt foarte prietenosi, 0% vedetisme, foarte down to earth pentru o trupa asa de celebra.
Probabil inginerii de sunet nu le prea simpatizau pe cele 2 soliste caci vocile se auzeau cam slab, insa overall a fost un show foarte placut.


 
Next/last: Faithless.
Faithless rocked! E adevarat ca sunt singurii care au beneficiat cu adevarat de intuneric. Cert e ca Maxi Jazz & crew stiu sa faca un show, si publicul mioritic a reactionat si de data asta cu maxima incantare.

Day 2
Am ajuns prea tarziu (si-mi pare rau) pentru Kasabian :( Damian and brothers au fost si ei o supriza placuta. Au venit, s-au prezentat "Noi suntem din sectorul 5" si au performat promitator -  cel putin asa mi i-a laudat Dragos.



Cand am ajuns eu insa, la microfon erau Reamonn. O sa-mi cer scuze pentru fetele din public, dar cu tot cu moonwalkingul imprumutat de la Axl Rose mi s-au parut o prezenta mai degraba plictisitoare. An inoffensive five-piece parerea recenzorului de la MSN Music.
Dupa toate aparentele Pink a etalat mai mult testosteron decat toti cei 5 Reamoni, de la care mi-a atras atentia nitel doar solo-ul de baterie.



Ca si in seara precedenta, ultimul performer a beneficiat de maxima atentie a publicului. Pink, aceasta Geanina Corondan a scenei muzicale internationale a insufletit fetele si baietii din auditoriu. Entertainment si atitudine. S-ar putea sa ma insel, dar la keyboards a fost chiar Linda Perry (of 4 Non Blondes) care i-a produs/compus unele din ultimele piese ale lui Pink.



Day 3
Ziua de maxima atitudine, in care se anticipa o participare maxima a publicului. De-abia azi atmosfera incepea sa aduca intr-adevar a festival international.
Am ajuns la Chicks on Speed. Chitzaieli isterice pe ritmuri electro-agresive. Probabil penctru ca la 6PM era inca mult prea multa lumina si lumea inca prea treaza pentru a gusta electroclash (electronic music with somewhat campy and absurdist post-industrial detachment in addition to vampy and/or camp sexuality). 

Wu-Tang Clan
.
10 negri deloc mititei au umplut scena cu ah ah, say wha' wu ah' -uri glasuite concomitent de 8 voci baritonale. S-au folosit de avantajul numarului pentru a depasi cu bine o defectiune a turntable-ului. Desi nu mi s-a parut un show foarte impresionant - poate venisem cu asteptari prea maretze. Nevermind me, oricum Wu-Tang a avut parte de o sustinere inflacarata, in fata scenei s-a adunat un numar destul de mare de fani, care dadeau din maini in ritm si le uneau in forma de W-uri si turturele.

Seara a continuat in negru, dar in alte sonoritati: Good ol' Alice Cooper. Alice e de-aceeasi varsta (59) cu Al Gore, Andrei Plesu si Ion Cristoiu, se misca inca bine(mult) pe scena si inca se mai joaca cu papusile, chiar si-n zilele noastre (despre ceilalti n-avem informatii). Din repertoriul de slagare, am recunoscut doar Schools Out, Lost in America si Poison - la un fel de bis pe care nu l-a prea cerut nimeni, majoritatea asteptandul pe Marilyn M.

De altfel punctul cheie al show-ului a fost brusca aparitie a mult mai tanarului Manson in show-ul lui Cooper. Premiera mondiala :) Se pare ca desi cei 2 nu s-au prea inghitit de-a lungul timpului, au acceptat de data asta sa cante sub acelasi acoperis, chiar simultan, intr-un moment care a fost pentru rock ceea ce pentru muzica pop a fost sarutul Maddona / Britney. Bunicul shock rock-ului si cel mai performant discipol.


Foto: Reuters/Mihai Barbu

Marylin a parasit scena, si AC si-a reluat r(o)utina de speriat publicul si infipt piroane in bebelusi (papuse) terminand cu o executie prin spanzuratoare (dupa care a reluat bis-ul)

Marilyn Manson s-a lasat asteptat ~40 min. S-a intamplat sa ma nimeresc in imediata proximitate a scenei, burdusita de lume, asa ca asteptarea n-a fost tocmai dezirabila, punctata si de prezenta a 3 shutzi nu tocmai melomani care profitau de imbulzeala pentru a transfera niste bunuri in folos propriu.
N-a fost deloc rau insa si de data asta imi creasem poate asteptari prea mari. La Sweet dreams a aparut si un Alice Cooper casual (in blugi si camasa, fara machiaj), ca un cetatean normal, putin obosit si cu parul lung.

____
Alte referinte despre B'estival:
Metropotam cu recenzii live de la fata locului si multe poze. poze @feeder
foto @ seria de vineri, JLS, CokeLive VS B’estival, poofy days: 1 & 2

______
Autor: Alexandru Popescu
 
Tag-uri
| festival | muzica | open air | Bucuresti |
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorAprilie 2024 Anul urmator
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]