Festivalul traditii Romanesti vine cu bunatati in perioada 25-27 martie in Parcul Herastrau (Intrarea Charles de Gaulle)
In total vor fi 60 de corturi cu 4 terase de alimentatie publica, unde se vor gasi prepelite la jar, aripioare de porc coapte in bere la cuptor, scaricica la rotisor, coaste de porc coapte la jar, mici boieresti, carnati uriasi, pastrame, cartofii domnitei cu rozmarin, bors de peste lipovenesc, preparate din peste salbatic prins din lacul Razem, dulciuri traditionale si coltunasi lipovenesti, mezeluri si branzeturi din Marginimea Sibiului, cozonaci si "poale-n brau" din Bucovina, placinta intinsa de Turnu, clatite uriase din Timisoara, placinte boieresti si sarbesti, kurthos kolacs din Buzau, clatitele la tigaie din Brasov, produse tataresti din Dobrogea, magiun de Topoloveni, dulceturi si siropuri, mierea, gogosi de Campulung Muscel, ceaiuri si plante aromate, covrigi de Buzau, vin de Vrancea, prajituri de casa, ciocolata, braga si cireasa de pe tort: un vitel de 400 kg care va fi pregatit la protap sambata dimineata.
Targul va di completat de produse realizate de artizani si mesteri populari: icoane, bijuterii, ceramica de Horezu, straie populare din Maramures, mic mobilier, genti de piele, sticlarie, decoratiuni interioare, cosmetice, produse crosetate sau realizate la razboiul de tesut si o multitudine de obiecte din gospodaria taraneasca realizate din lemn.
|