dordeduca
0 evenimente in martie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
03 ianuarie 2005 puri

Revelion in Parang

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii
Cum anul asta am vrut neaparat sa-mi petrec vacanta in varf de munte si sa mai si skiez, am ales Parangul. Am gasit cu vreo 2 luni inainte o cabana la un pret nu foarte piperat: cabana se numeste “La Nasu” . Am dat 140euro pt 5 nopti cazare si 3 zile mancare pe saturate. Administratorii cabanei, ‘nasu’ si ‘sectretara’, sunt 2 unguri nu tocmai prietenosi; ba chiar as spune ca mi-ar fi displacut cabana daca nu ar fi avut mancare deosebit de gustoasa. In rest camere incalzite cu lemne, apa calda numai la dus (si asta cu taraita pt ca boilerul era de capacitate mica), cabana destul de curata, dar de un kitsch destul de deranjant: farfurioare, blanuri de capre (unele cu cap cu tot) si poze cu femei goale pe pereti, ferestre cu o tamplarie lucrata la topor, usi care nu se prea inchid si gazde care te trimit la plimbare cand le spui ca ai probleme cu focul.

Din pacate nu prea a nins. Asa ca zapada era destul de putina. Doar de la 1500 de metrii in sus se putea incerca a skia (si asta pt ca de anul asta exista ratrac in Parang!). Nu exista un bilet redus pentru mai multe coborari. De altfel bilete nu se prea dau de fel, asa ca poti sa negociezi cu ‘gondolierul’ o reducere pt toata ziua.



Intr-un din putinele zile cu ceva soare am incercat si un ‘free ride’ cu snowboardul de pe varful Paragul Mic – incercare esuata (din pacate) pt ca era prea putina zapada. Insa chinul nu a fost in zadar deoarece am putut vedea la lucru parapantistii. Era o nebunie doar sa privesti cum plutesc deasupra cetii. Langa Cabana ANEFS ii puteti gasi si pe cei de la scoala de zbor Parang – unul din instructori isi spune Iepurasul, poate il preferati Ursului ;-) .



Ziua urmatoare am urcat pe Parangul Mic fara placi. A fost o zi de 1 ianuarie superba: era soare, senin – se vedea Retezatul, toata Valea Jiului era plina ceata. Ne simteam stapanii. Drumul pana in varf practicabil (zapada de 10 maxim 20 de centimetri -- :-( si ce fain am fi coborat pe placa din varf!).



Era sa uit de noaptea de revelion: in poienita de langa celebra ‘Casuta din Povesti’ se face un foc maricel pe care cei de la Salvamont il aprind venind pe skiiuri cu torte in maini (hi, hi,hi – i-am vazut si pe cei de la salvamont dand cu fundul de zapada). Se strang ‘la pilonul 17’ zeci de oameni cu sute de pocnitori. Trebuie sa fi dotat cu ceva ‘tare’ ca sa te poti intregra (sau sa cel putin sa fi tare de urechi). Bubuiala incepe pe la 12 fara 20 si tine cel putin jumatate de ora. Apoi ai parte de ceva ce seamana cu zbenguiala lui Kevin Costner in ‘Dansand cu lupii’ numai ca aici protagonistii sunt cu ochii incetosati. Pentru cei dornici de socializare asta e momentul ideal.

Concluzionand, daca ninge, Parang e un loc destul de bun pentru a va petrece revelionul: preturi nu foarte piperate, posibilitati atat pt ski cat si pt trasee montane, locuri berechet pt saniute dar si camarute calduroase pt cei ce prefera ‘indoor’
______
Autor: Alexandru Purice
 
Tag-uri
Nu exista tag-uri atasate.
Impresii
Contine 11 poze
 
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorMartie 2024 Anul urmator
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]