dordeduca
0 evenimente in martie:
etc
  • home
  • evenimente
  • impresii
  • foto
  • news
  • dordeduca ical ics
  • twitter
  •  

Impresii
08 august 2004

Sighisoara Medievala - 2K4

Galerie Film cazare Harta Transport Comentarii
Ca de fiecare data am tinut sa fiu prezent la Sighisoara la festivalul medieval. Atmosfera creata de trubadurii de pretutindeni m-a atras intotdeuna. Nici de data asta nu am fost dezamagit.

Anul asta organizatorii au incercat sa fie cat mai aproape de ceea ce intotdeuna s-a vrut a fi un festival cu spirit medieval. Spre deosebire de anii trecuti, au lipsit concertele folk, exceptie facand doar Ada Milea. Ca sa compenseze s-a incercat o intrecere intre ordine cavaleresti (idee cam nereusita dupa parerea mea). Evenimentele un pic cam prea putine comparand cu ceea ce obisnuise festivalul, dar concertele Domnisoara Pogany, Nomen est Omen si Imago Mundi au strarnit ropote de aplauze cum au facut-o de fiecare data.

click to view full size Ce-mi place mie foarte mult la festival este ca lumea traieste muzica. Anul trecut am urmarit cu gura cascata un tip ce dansa pe cantecele Domnisoarei Pognany. Se misca incredibil. Anul asta am observat o sicronizare perfecta a unor frantuzoaice pe sonoritatile Imago Mundi. De cum le-am observat in spatele scenei nu am mai putut sa ma uit in alta parte. La fel si toti ceilaltiM-a surprins replica unui “cavaler” care pana atunci cauta domnite care trebuie salvate: …”danseaza ca niste vrajitoare”. Si chiar asa era. Eram vrajiti.

Acum stiu bine de ce revin: chitari ce aduna in jurul lor voia buna, atmosfera de prietenie, felul in care ma simt bine doar uitandu-ma la oamenii din jurul meu…. Ne vedem la anul!
By Ender

click to view full size click to view full size click to view full size click to view full size click to view full size click to view full size

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Caldura mare, doamnelor si domnilor…
Am ajuns in Sighisoara dupa multe si frumoase popasuri, pentru a regasi cetatea de acum 4 ani. Amenintari de ploaie pe toate posturile, dar din fericire a inceput sa toarne abia dupa ce am pus corturile.
Hai in cetate!Aglomeratie, galagie, masti, codite, tatuaje, muzica; ca de obicei. Bilete de intrat in cetate, asta e nou.10.000 biletul!!!
Concert Nomen est Omen. Suna binisor. Incepe sa ploua, loc de intalnire copac, semn distinctiv umbrela. E momentul sa furam si noi un program - daca tot ploua torential, macar sa stim si noi ce pierdem. Bun, concert Domnisoara Pogany in Boema - pe cai! Inainte totusi sa dam iama prin niste mere glazurate!

In Boema tare fain, concert super, drummer-ul isi usuca instrumentele cu foehnul, dar canta mult prea fain ca sa ne pese ca ploua, in fine, o sti el ce face acolo. Nou si vechi: tarabe parca mai multe, eco-toilets, jandarmi, bere fara alcool, parca o organizare un pic mai buna…Dintre "vechituri" - multa aglomeratie si oamenii de..tot soiul in Sigma, dar noi suntem sus, asa ca nu prea ne pasa, bere cu alcool, gasti cu chitari, rockeri, hippioti, Sighisoara…click to view full sizeAm ratat un spectacol super de teatru, oricum nu mai erau locuri decat sub scena, si atunci cand le-am ocupat, s-a terminat si spectacolul. Discutii peste discutii, care, unde, ce vrea. Unii la somn, altii inca pe baricade.Ne-am adus aportul la conservarea cetatii, sprijinind un zid sa nu cada, cam pana pe la 2 dimineata, si am baut, si am cantat, si ne-am simtit bine.

click to view full sizePloaia si-a facut de cap si a doua zi. Dimineata am ratat-o de prea mult somn, dar am recuperat pe parcurs.
Piesa de teatru in Boema, sentiment acut de medieval, minunat. Biserica (evanghelica) faina, piata de langa si mai faina. Se putea sa nu ploua la 5 minute dupa ce ne gasisem un locsor ? Nu, bineinteles ca nu, asa ca fuga la adapost, pentru cativa stropi. Pana pe dupa masa nu mai e nimic, timp berechet pentru plimbare, mancare, pozare. In pasaj in turn acordeon….superb! Sa nu te dai dus! Foamea invinge muzica, si uite-ne spre vale…

Pe seara unii teatru, altii concerte. Pareri bune despre Aeternum, pareri foarte bune despre Imago Mundi. Parti proaste, asteptare si nerespectarea orelor scrise in program. Hai sa coboram din turnul de fildes, si se amestecam cu multimea, se da Blackbeers in Sigma. Drum lung si anevoios prin tara Kitschului, printre mici, romi, vate de zahar si miros de hamsii, dar s-a meritat. Nu e Irlanda, e tot Sighisoara, dar mi-a revenit apetitul pentru berea neagra. Cavalerii isi iau ramas bun. Promit ca se intorc la anu. Asa sa fie! Urmeaza Nomen est omen si Rondo, dar vrem artificii. Prestatie slaba. Rabdare pe terminate. Inapoi la turn! Cavaleri de Bucuresti - dupa mine!

Nici o artifica! Cel putin pana pe la 1 noaptea. Bancuri, plimbare, mishto, si un spectacol de mima dat de susnumitii cavaleri- o incheiere frumoasa pentru doua zile de cetate.Drum lung inapoi la cetatea noastra de scaun.Probabil ca vom reveni anul urmator. Aseeeaaa…sa fie!
by Florina

click to view full size click to view full size click to view full size click to view full size

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

FIECARE CU FESTIVALUL LUI

click to view full sizeMascarici, jongleri, pitici, printese, calai cu infricosatoarele palose, cavaleri semeti, circari, mimi si acrobati – aceasta este imaginea plina de miscare pe care o capata Sighisoara, an de an, cu ocazia traditionalului festival Sighisoara Medievala.
Peste tot se poate cumpara orice: de la portretele lui Tepes pana la exponate de arta moderna, de la artizanat la instrumente muzicale care le imita pe cele medievale.
Daca va intrebati de ce am hotarat sa merg vara aceasta la Festival, raspunsul meu vine cat se poate de firesc: imi era dor de atmosfera cetatii! Doar ca ceea ce uitasem cu desavarsire era ca ultima mea participare avusese loc tocmai acum 5 ani!

La inceput dezamagire mare: nimic nu mai era precum stiam! Lume de toate felurile, de la “fetite” cu pantaloni mulati si buricul gol pana la barbati in costum si cravata.
Oare aceasta sa fi fost noua fata a festivalului? Doar Body-painting-ul pare sa fi ramas in voga. Numerosi straini sunt incantati nu numai de spectacolul strazii, dar si de delicioasele “Romanian hamburgers” sau de “Romanian whisky”.

click to view full sizeDe data aceasta, festivalul a avut drept obiectiv ordinele cavaleresti. Nu au lipsit farsele medievale, piesele de teatru, animatiile stradale, proiectiile de filme istorice cu subiect medieval, duelurile si turnirurile, concertele de muzica clasica, “medievala si renascentista” (cunoscatorii stiu de ce).
Oameni de diferite feluri, cu mai mult sau mai putin har isi incearca norocul.
Intre zidurile cetatii de pe Tarnava Mare, cei mai multi si-au produs propriul festival. Cu chitarele aduse de acasa cu mare greutate, cei drept, fiind o povara atunci cand faci autostopul, se dadeau concerte in toate zonele cetatii, nefiind nevoie de scena, de public sau de onorarii. Berea era suficienta pentru a-i rasplati pe toti.

Intr-adevar un festival care a vrut sa fie medieval!
Pacat ca unii tot nu vor sa inteleaga. Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, acesta este un festival MEDIEVAL!!!! Bautura si spectacole rock gasiti peste tot. Lasati festivalul acesta sa fie asa cum ar trebui sa fie.
By Danutza

click to view full size click to view full size click to view full size
______
Autor:
 
Tag-uri
Nu exista tag-uri atasate.
Evenimente in Urmatoarele 2 saptamani
Stiri
LMMJVSD
Anul anteriorMartie 2024 Anul urmator
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
 Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
 
echipa dordeducaPrima pagină | Evenimente | Impresii | Foto | Stiri | Echipa | Parteneriate
Toate materialele de pe aceste pagini sunt scrise de noi pentru plăcerea cititorilor noștri. Avem totuși niște Condiții de utilizare.
despre noi
publicitate
parteneriate
echipa
contact
Cu scuzele de rigoare, dordeduca.ro e momentan în hibernare; posibil să revenim într-o formă nouă. ¯\_(ツ)_/¯ [Fb / Ig]